SÉTA

2019.04.06. 17:00

Röplabdázni, 24 órán át

Március 23-án a Vasvári Pál Gimnázium tornatermében rengeteg sportolni vágyó vasváris diák, illetve tanár gyűlt össze, s közöttük feltűnt néhány régi, ismerős arc is. Ezeket a diákokat egy dolog kötötte össze: a röplabda szeretete, s az, hogy egy verseny keretében összemérhessék röplabdatudásukat a többi csapattal, melyre a legkiválóbb alkalom a 20. évfordulóját ünneplő, immár vasváris hagyománnyá vált 24 órás röplabdabajnokság volt.

Egy napon át játszottak a diákok

Fotó: Molnár Artúr

A minden évben hatalmas népszerűségnek örvendő, a legfiatalabb gimnazistákat is megmozgató, 24 órás röplabdabajnokságra a korábbi évekhez hűen, így idén is 12 csapat nevezett. A csapatok nagy lelkesedéssel s izgatottan indultak neki az elkövetkezendő 24 órának, de tudták, hogy nem lesz egyszerű, s azt is, hogy aranyat ér, s minden percét pihenésre, alvásra kell fordítani a késő esti, hajnali meccsek közötti szüneteknek.

Az idei bajnokságnak 3 különleges vendége is volt, akiknek kezdeményezésére, Majorné Szloboda Mária tanárnő segítségével jött létre

20 évvel ezelőtt a 24 órás röplabdabajnokság, s akik idén a tanári csapatot erősítették. A többi csoport és a nézők is óriási figyelemmel kísérték az eseményeket, így fantasztikus és élvezetes mérkőzéseknek lehettek tanúi.

A délelőtti szünetekben a versenyzők energiájukat kinti gyakorlással, játékkal, illetve a többi csapat mérkőzéseiből való tapasztalatok levonásával próbálták lekötni. A későbbi órák már másképp alakultak: megtelt a pihenőszoba és az étkező is; a diákok pokrócokba „becsomagolva” a röplabdamérkőzésektől kissé kókadtan ültek be társaik meccsére. A kora hajnalban játszó csapatok lelkesedése töretlen, kedvük változatlan maradt. A játszmák fergeteges hangulatban s hatalmas erőfeszítések árán szerzett gyönyörű pontokban bővelkedve teltek el.

Egy napon át játszottak a diákok
Fotó: Molnár Artúr

A nap a bajnokság 20. ,,születésnapjára” készített, a versenyzők kitartását elismerő tortával zárult. A 24 órás röplabdát ebben az évben is a kitartás és a vitathatatlan, igazi vasváris hangulat jellemezte, amely megteremtette az alapot a bajnokság utáni Vasváris hétnek.

Jakab Fanni 9. C,

Vasvári gimnázium,

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!