Születésnapot is ünnepel

2020.12.23. 07:30

Karácsonykor is a konyhában szorgoskodik gárdonyi Tündérszépünk, Dettre Anna

Tündérszépek 2020 versenyünk Fejér megyei fordulójának gárdonyi győztese, Dettre Anna nehéz éven van túl, hiszen járványhelyzetben kellett érettségiznie, és belevágnia felsőfokú tanulmányaiba. Az ifjú szépséggel összegeztük az évet, beszélgettünk a karácsonyról, valamint a 2021-es terveiről is szó esett.

Elekes Gergő

Bár nem volt egyszerű éve, Anna arcáról a mosoly letörölhetetlen

Fotó: Bartucz Réka

– Őrült év végéhez közeledünk, ami számodra különösen kihívásokkal teli volt, hiszen járványidőszak közben készültél az érettségire, kezdtél meg egy új iskolát. Hogy élted meg 2020-at?

– Szerencsések vagyunk a családommal, mert minket elkerült a vírus, a betegség, így panaszra nincsen okom egyáltalán. Nyilván az megviselt, hogy a gimnáziumban az utolsó hónapokat nem így képzeltem el, de ezt az akadályt is megugrottuk együtt, és sikeresen letettük az érettségi vizsgát.

Az egyetemmel kapcsolatban eddig jó tapasztalataim vannak, bár nem sok időt töltöttem a campuson, szeptember óta távoktatásban tanulok. Ismét csak azt tudom mondani, hogy szerencsés vagyok, mert korrekt az iskola, időben kaptuk meg az összes tananyagot, ráadásul nagyon igényes formában, videókkal, alaposan kidolgozott dokumentumokkal. Ebből adódóan nem volt különösebb nehézség felkészülni a számonkérésekre sem, persze ehhez az is hozzájárult, hogy nem kellett utaznom, ami az én esetemben napi 2 óra plusz időt jelentett, amit tanulásra fordíthattam. Nem tűnik soknak, de igenis sokat számít.

Ami nagyon rossz volt az évben, hogy sok emberrel, például a nagymamámmal, dédmamámmal, édesapámmal nem tudtam annyit találkozni, amennyit szerettem volna. Velük az őszi időszakban nem sok időt tölthettem el, hiszen az volt a legfontosabb, hogy az egészségükre vigyázzunk, így telefonon tartottuk rendszeresen a kapcsolatot.

Mindent összegezve 2020 finoman szólva sem volt a legjobb évem, elfáradtam, elfáradtunk... remélem 2021 picit más lesz, jó értelemben.

– Korábbi beszélgetésünk során említetted, hogy szeretsz a konyhában tevékenykedni. Gondolom, ez a karácsonyi felkészülésre is rányomja bélyegét.

– Ahogy mondod, továbbra is nagyon szeretek sütni, főzni. Természetesen nálunk is készülnek a mézeskalácsok és egyéb finomságok. Szerintem a családom örül ennek a jó szokásomnak.

Bár nem volt egyszerű éve, Anna arcáról a mosoly letörölhetetlen
Fotó: Bartucz Réka

– Ha már karácsony: hogy tervezed idén eltölteni? Van valamilyen hagyomány, amit karácsonykor ápoltok?

– Több éve ugyanúgy tartjuk: a szentestét anyukámékkal, illetve a párommal töltöm, 25-én pedig apukámékkal szoktam lenni, illetve ugye ez nálunk nem csak karácsony, hiszen ezen a napon van a szülinapom is. Ilyenkor anyukám mindig készít nekem tortát: idén sóskaramellás fog készülni. Mindig a kedvemben járnak és abszolút nem „hátrány”, hogy ezen a napon van a születésnapom, mint ahogy azt sokan gondolják. Szerencsére sosem kellett így éreznem.

– Műfenyő vagy igazi? Melyiket preferálod?

– Nekem mindkettő tetszik. Az igazinak szeretem az illatát, de nehéz nagyon szépet, mondhatni tökéletest találni. A műfenyőt sokkal szebben fel lehet díszíteni, a saját lakásunkba majd azt fogunk venni, a szüleinknél igazi fenyő van.

– A járvány miatt a szilveszteri bulizások, tűzijátékok idén elmaradnak. Mik a terveid az év utolsó napjaira?

– Nincs különösebb terv, valószínűleg a szűk családi körben fogjuk tölteni, eszünk, pezsgőzünk, társasozunk, beszélgetünk.

– Mit tartogat 2021 számodra, milyen tervekkel vágsz neki?

– 2021-ben szeretnék jelentkezni egy pályázatra az egyetemi tanulmányokkal kapcsolatban, szeretnék egy konkrét területen kicsit jobban elmélyedni, remélve azt, hogy majd megszeretem, és jó motiváció lesz a tanulmányok folytatásához. Erről még részleteket nem tudok mondani, egyelőre én is csak tapogatózom, a feladat az, hogy egy adott területen „kutatásokat” kell végezni, nyilván mérten a képességeimhez, lehetőségeimhez. Mindemellett 2021-ben fog elkészülni a lakásunk a párommal, ennél nem sok mindent várok jobban, hiszen megkezdjük ilyen formában is a közös életünket egy nagyon szép helyen.

– Már elindult a jelentkezés a Tündérszépek új évadjára. Mint az előző szezon megyei fordulójának győztese, mit üzennél a lányoknak?

– Nincs mitől félni, ez egy jó lehetőség arra, hogy kipróbálják magukat versenyhelyzetben! Sok sikert mindenkinek!

JELENTKEZZ TE IS!

Ha szeretnéd kipróbálni magad a Tündérszépek szépségverseny 2021-es versenyében, ne habozz jelentkezni a www.tunderszepek.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!