Mindenhol ott van, ahol gyerekek vannak

2018.09.07. 16:00

Barátságos, lufit hajtogat és jótékonykodik Andi bohóc

Gyerekprogramok, születésnapok gyakori szereplője megyeszerte Andi bohóc, aki lufifigurát hajtogat és ötletes játékokba vonja be a kicsiket.

Bokros Judit

Andi bohóc szinte mindenhol ott van, ahol gyereksereg jön össze

Fotó: archív

Andi bohóc, alias Kis Andi egy kisebb zsák hajtogatott lufival érkezik hozzánk. Sokan kaphattak már tőle hasonlót – például kutya, egér, tigris figurát, lufi virágot -, ha olyan programon vettek részt, ahol gyerekek is voltak.

Andi bohóc azonban nem csupán hajtogat, hanem komplett műsora van, amit maga talált ki és fejleszt azóta is, hogy „bohóckodásra” adta a fejét. Ezt a bohóckodást azonban nagyon is komolyan űzi, méghozzá Meseországban, ahová meginvitálja az aprónépet. Ebben a képzeletbeli országban ott vannak az ismert mesék figurái, például Micimackó vagy a Hupikék Törpikék, s a játékok általában hozzájuk kapcsolódnak. Ott van aztán a mindig népszerű lufihajtogatás, amikor egy hosszú, úgynevezett modellező lufiból pár másodperc alatt szinte bármilyen figura elkészül.

Andi bohóc – akinek három kis „bohóckája” van otthon, egyikük, Felícia a Fantázia Duett nevű együttesben táncol és énekel – az irodista munkát cserélte le néhány éve a bohóckodásra. Mindez nem tervezetten történt, hanem a már említett lánykának köszönhetően. Őt bátorítva állt ugyanis színpadra az édesanya, aki előtte sosem bújt bohóc jelmezbe, a lufihajtogatás meg végképp távol állt tőle. Ekkor azonban úgy érezte, vidám bohócként tudja segíteni lányát, s ez az ötlet be is vált. Annyira, hogy a jelenlévő gyerekek várták volna a folytatást...

Az élet pedig úgy hozta, hogy egy lufihajtogató, szintén bohóc hölgy fölkereste Andit azzal: társuljanak. Az ötlet fogadtatásra talált, így csináltak egy közös műsort. Ez a duó egy idő után fölbomlott, s Andi úgy döntött, hogy nem keres újabb társat, hanem megtanulja a lufihajtogatást és úgymond „fölépíti magát”. Vagyis Andi bohócot.

Andi bohóc szinte mindenhol ott van, ahol gyereksereg jön össze
Fotó: archív

Hát így kezdődött, az irodai munkát pedig hamarosan teljesen fölváltotta az előadóművészetnek ez a különleges változata. Andi azóta is alig győz eleget tenni a meghívásoknak, idén májusban például 28 fellépése volt.

Miben rejlik a titka? Nyilván volt egy alapvető érzéke ahhoz, amit csinál, s ebben fejlesztette magát. Mindig igyekszik azonban valami újat kitalálni, nehogy unalmas legyen a műsora. Szükség is van a frissítésre, mert több helyre jár vissza, nem adhatja elő mindig ugyanazt. Meg aztán, Andi azon bohócok sorát gyarapítja, akik finoman közelednek a gyerekekhez. Így még azt is sikerül magához édesgetnie, aki elsőre egy picit tartózkodóbb, netán félős.

S fontos: Andi bohócnak szívügye a jótékonyság. Minden novemberben Mikulás ajándékcsomagokat gyűjt segítőivel, hogy a rászoruló, sérült embereknek örömöt szerezzen egy vidám bohócmosoly kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!