Három gyerek és munka mellett fitneszversenyző

2018.06.23. 07:00

Az anyuka, aki ledöntötte a határokat – Mihályi Edit testépítő és családanya

Mihályi Edit a testépítőverseny Fitt Anyuka kategóriájának győztese, s nem mellesleg idén júniusban lefutotta a Spartan Sprintet.

S. Töttő Rita

Mihályi Editet Kozák László segíti a felkészülésben. A motivációra és támogatásra szüksége is van, ha el akarja érni az álmait. Amelyek javarészét egyébként már elérte: fitt, csinos, egészséges és most már azt is tudja: sok minden csak elhatározás kérdése. A megvalósítás nehéz időszakában is ki kell tartani

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Mihályi Edit olyan harmincas anyuka, aki három gyermeke mellett érte el a sikereit. De senki ne higgye, hogy olyan „szupervumen”, aki a kisujjából kirázta ezeket az eredményeket.

Mihályi Edit életének mindig része volt a sport: gyerekkora óta úszott, karatézott, versenytáncolt, aerobikozott, így nem meglepő, hogy soha nem tudott elszakadni a mozgás örömétől.

– Mind a három várandóságom alatt is óvatosan, de végig mozogtam a terhességeimet. Ám mivel terhességi diabéteszem volt, diétát tartottam és mellette rendszeresen mozognom kellett. A harmadik gyermekem, Adél születését követően hosszabb kivizsgálások után pedig inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam, ami teljes életmódváltást követelt. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás így lett végleg a mindennapjaim része – emlékezik vissza a kezdetekre Edit, aki – nem meglepő módon – három kicsi gyerek mellett kevés szabadidővel rendelkezett, kezdetben otthon, az alvásidő alatt „lopott” magának egy kis szabadidőt, és akkor tudott tornázni.

Mihályi Editet Kozák László segíti a felkészülésben. A motivációra és támogatásra szüksége is van, ha el akarja érni az álmait. Amelyek javarészét egyébként már elérte: fitt, csinos, egészséges és most már azt is tudja: sok minden csak elhatározás kérdése.
A megvalósítás nehéz időszakában is ki kell tartani
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Éreztem, hogy ez nem elég, valami hiányzik… Elkezdtem különböző óratípusokra járni, de még mindig nem találtam meg a nagy „Ő” t. Aztán egy fitneszórán helyettesítés volt és ekkor találkoztam először a cross fittel. Egyből szerelembe estem. Nagyon megtetszett. A szenvedélyemmé vált... – ezt követően elvégezte a sportoktató iskolát, utána a cross tréning tanfolyamot. Edit ekkor már tudta, hogy megtalálta az útját s azon szerencsések klubjába lépett, akinek a munkája a hobbija is egyben.

A cross tréning óráin pedig olyan szuper kis csapata jött össze, hogy kitalálták: indulnak a Spartan versenyen. Teljesítették is vállalásukat: június 10-én csapatban lefutották Várgesztesen a Spartan Sprint futamot. „Elsőbálozóként” 124 csapatból 35. helyre sikerült befutniuk. – Igenis képesek vagyunk leküzdeni a korlátainkat, félelmeinket! Büszke vagyok az edzettjeimre, hogy így helytálltak és hősiesen befutottak.

A cross tréning mellett ugyanazzal a lendülettel jött a testépítés is. Háromgyerekes, akkor még 33 éves anyukaként vágyakozva nézte a szép, formás, izmos fitneszlányokat.

Mihályi Edit most: edzés közben is prímán fest az anyuka
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Tavaly nyáron kezdtem el kacérkodni a gondolattal, hogy mi lenne, ha elindulnék egy testépítő versenyen. Nem a helyezés motivált, hanem kíváncsi voltam a határaimra, hogy képes lennék-e végigcsinálni egy kemény versenydiétát, edzéseket.

Tavaly júliustól még csak készülgetett, próbált ráhangolódni az eseményre, ám idén január elsejével megkezdte a versenyfelkészülés is, ami 18 hét volt. Kozák László személyi edző segítette a munkáját.

– Nagy lelkesedéssel vettettem bele magam. Hétről hétre vettem észre magamon a változást. Hihetetlen volt! – mondja s bevallja: persze voltak nehéz pillanatok.

Edit szereti megmutatni, honnan indult s meddig jutott: a verseny napjára elérte az áhított formákat

A versenydiéta mellett ugyanúgy ment bevásárolni, főzött a családjának, rendezte a háztartást, a gyerekeket, heti ötször járt edzeni s közben a saját cross tréning óráin is helytállt. Óriási logisztikát igényelt ez az élethelyzet, mindig időhiányban szenvedett.

– Voltak pontok, amikor a tűréshatárom szélén álltam, de mindig arra gondoltam, hogy még pár hét és megcsinálom, most nem hagyhatom abba, ha már idáig eljutottam. Fejben dől el minden! Szeretném, ha büszke lehetnék magamra, hogy igen, ezt megcsináltam! Hogy büszke lehet rám a férjem, a gyerekeim. Sokat segített még a férjem támogatása – meséli őszintén Edit, nem elhallgatva azt sem, hogy a diéta végére nagyon enerválttá vált, a túlélésre játszott napi szinten.

Idén május elején volt az első versenye, ahol már meg is látszódtak az eredmények: fitt modell kategóriában bekerült a top 10-be, Fitt Modell Anyuka kategóriában pedig 3. helyezést ért el. Pár nappal később már egy nyíregyházi kupán mérette meg magát, ahol nagy sikerrel zárta a versenyt: Fitt Anyuka kategóriában első, Lady modell physique +165 cm kategóriában harmadik helyezést ért el.

Óriási élmény volt, mondja. – Soha nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok. Ledöntöttem a határaimat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!