Lóerő

2011.01.07. 03:29

Új dizájnt terveznek

Dél-Korea - Különleges erő fűti azt a néhány fős székesfehérvári társaságot, amely villanyautójával ezúttal egészen Ázsiáig jutott. A Tz Elma csapata ismét felhívta magára a figyelmet.

Miskei Anita

- Ami - fűzte hozzá - azért is fontos, mert új utakat, lehetőségeket keresünk. Eddig öt-tízéves hagyományos benzinmotoros autókat építettünk át, a későbbiekben azonban szeretnénk egy saját tervezésű városi kisautót megalkotni, amelynek könnyű váza és tengelye ellensúlyozhatja az akkumulátorok nehézségét - mondta Bednár András. Azt is elmondta, Ázsia több országában lepleztek már le elektromos autókat, a dél-koreai modellek jobb minőségűek, mint a kínaiak, méretükben pedig nagyobbak, mint az eddig megjelent és bemutatott, európai gyártású termékek. Elmondta, a Tz Elma két-, négy-, hat-, sőt kilencszemélyes autót is tervez. Sőt, ha igény volna rá, buszokat is átalakítanának. Mindez azonban egyelőre csak terv, a cég három-négy fős csapata már öt-hat fősre nőtte ki magát, az igazi robbanás még várat magára. Akkora azonban komoly munkahely-teremtést ígért a szakember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!