Hirdetés

2019.10.04. 14:19

Tesla, vagy nem Tesla, ez itt a kérdés

A Tesla kétségtelenül történelmet írt az elektromos autózás területén, a cégmárka építésével és az akciófilmeket megszégyenítő fejlesztési kalandjaival, de tényleg érdemes-e Teslát vásárolni?

Tesla használtautót már lehet online autó aukciós portálokon keresztül is vásárolni.

Fotó: Pixabay.com

Több, mint egy évtizede, mikor 2008-ban a Tesla lerántotta a leplet az első elektromos autójáról volt, aki elámult és azonnal a jövőt vizionálta, volt, aki a száját húzta el kétkedve és volt, aki egyszerűen csak nevetett. Tíz évvel később már minden komolyabb autómárka megalkotta a maga Tesla verzióját és

látjuk, hogy a jövő valóban a megújuló energiaforrásokat használó, környezetkímélő közlekedés irányába kell, hogy vezessen – és ezt a trendet a Tesla nyitotta meg.

A Tesla luxusautó, de már szinte mindenki számára elérhető, mert Tesla használtautó található az autókereskedések kínálatában is. Az olyan autó aukciós oldalakon, ahol használtautó eladás zajlik kereskedőknek, számos modellből válogathatunk és tájékozódhatunk az árakról is. A Tesla még használtan is a költségesebb választások közé tartozik, de legtöbben nem az ár alapján döntenek a Tesla mellett vagy ellen.

Tesla használtautót már lehet online autó aukciós portálokon keresztül is vásárolni.
Fotó: Pixabay.com

Amit a Tesla (is) elszúrt

Kezdjük a rossz dolgokkal, mindjárt az elhíresült fejlesztési bakikkal, amik miatt a cég kis híján csődbe is ment. Szerencsére ezeket a Tesla elég könnyen orvosolta.

Aztán vannak olyan, hasonló kaliberű luxusjárműveknél alapfelszereltségek, amik a Teslánál hiányoznak. Ilyen a fűtött kormány, a visszapillantó tükör felületén villogó fény, mikor vakfoltban jármű van mögöttünk, vagy a műszerfal adatainak szélvédőre vetítése. E két utóbbi hiány annak tudható be,

hogy Elon Musk fejlesztési koncepciója alapvetően az önvezető járművek irányába mutat, de a fűtött kormányt, vagy önműködő csomagtartó zárást szabályozó gomb hiánya egyértelműen tervezési hiányosság, mivel mindkettő lehetséges – de csak egy külső mobil applikáció segítségével, gombbal nem.

A Tesla varázsa

A márka rajongói nem egyszerűen egy szép vagy hasznos autót választanak, mert a Tesla nem egyszerűen egy autó. Megtestesíti azt a törekvést, hogy egy élhetőbb, tisztább bolygót hagyjunk hátra gyermekeinknek anélkül, hogy a luxusfelszereltségből bármit is engednénk.

A Tesla volt az egyik első elektromos autó, ami lehetővé tette a hosszabb távon való vezetést.
Fotó: Pixabay.com

Emellett a Tesla a vásárlói élmény bajnoka. A cég ügyfélszolgálata, vásárló gondozása messze túlmegy más cégek színvonalán. Az sem utolsó szempont, hogy a cég a vásárlók lojalitását és bizalmát sokszorosan igazolta. Nem azzal, hogy nem szúrt el semmit, hanem azzal a transzparenciával és ügyfélközpontú tájékoztatással, amivel mindezt kezelte.

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy leteszi-e a voksot a Tesla mellett, vagy inkább ellene szavaz. Azt viszont vita nélkül el kell ismernünk, hogy a Tesla után már nem lesz ugyanaz az autózás, mint korábban volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!