Lóerő

2017.06.15. 15:11

Traktorra, magyar! - Retrónap Volgával és BMW-vel

SÁROSD A veterán autók és motorok, illetve egyéb szerkezetek két falukört is tettek szombaton a településen. Délelőtt vagy ötvenes létszámmal, délután pedig - a zivatarnak betudhatóan - jelentősebben megcsappant felhozatallal.

V. Varga József

A kislángi Matern házaspár, Imre és Ilona - eső ide vagy oda - ki nem hagyta volna a sárosdi túrát. Jól meg is áztak, hiszen nem a piros Citroën „kacsával" jöttek, hanem az 1986-os évjáratú, 1000 köbcentis, 100 lőerős K100 RT BMW motorral. Még eredeti rajta a bordó színű fényezés! - mutatták büszkén a kíváncsiskodóknak.

A kék-fehér, egykori rend-őrségi Volgánál kaptam lencsevégre a tulajdonost, a fehérvári Csizmadia Károlyt, az Országos Veterán Volga Klub simontornyai illetőségű elnökét, Kovács Zoltánt és a második sárosdi retrónap atyamesterét, Juhász Lászlót. Karcsi most sem tagadta meg önmagát: kacsintva adta elő, hogy szívesen „megkocsikáztatnak" az elnök úr fekete Volgájával.

Mosolygós legényke a helyi traktorgyártás egyik „csodáján" Fotó: VV

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet is kitelepült: Piros László katonai csapatszállító dzsipje egy percet sem pihent, jött folyvást egy-egy körre kicsi és nagy egyaránt. Megtudtuk, hogy a hagyományos Perkátai Motoros Találkozót július 8-án tartják. Itt van már a kertek alatt!

Varga Zoltán nyugalmazott tűzoltó alezredes és társai Sárbogárdról hozták el a muzeális szerkocsit, és az egyéb különlegességeket. Az extűzoltóparancsnok a fotó kedvéért még korhű ruhába is öltözött, úgy pózolt, hóna alatt tartva „tűzoltósan" a sisakját.

A retrónap gépészei kedvükre barangoltak az autók, motorok, traktorok között.

A helybéli traktorgyártás csodáira felváltva kéredzkedtek föl a fruskák és a legénykék. Indult a Zsuzsi-vonat, a kapa-kupa kistraktoros, virágos hordós járata; a sárosdi önkéntes tűzoltók príma habpartyt generáltak; nagy keletje volt Imre Feri ingyenes vattacukrának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!