Total Chrono Classic

2019.09.20. 09:00

Oldtimer járművek retró túraversenye indul Fehérvárról

A szervezők több mint száz autót várnak a Total Chrono Classic szombati rajtjánál a megyeszékhelyen, az Alba Plaza melletti Mátyás király körútra.

FMH, V. Varga József

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Nyolcadik alkalommal találkoznak Fehérváron a futam résztevői, több mint száz veterán autó és youngtimer indul a királyok városából Balatonlellére. A változatos autókaraván visszarepít bennünket a régi időkbe, az érdeklődők nosztalgiával szemlélhetik a mezőnyt, az egyedülálló autókat, lesz itt minden, mi autós szem-szájnak ingere. A 265 kilométer hosszú útvonalon tucatnyi ügyességi feladat is vár a résztvevőkre.

A makulátlan állapotban lévő oldtimerek kora reggeltől érkeznek az ország minden részéből a Belváros közvetlen közelébe, a résztvevőket szakértő műsorvezető mutatja be. Start 9 óra 15 perckor!

A Total Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, hazánk legnagyobb veteránautós versenysorozatának utolsó futama. A rajtot követően a mezőny Aba felé veszi az irányt, majd a járművek eddig még nem érintett utakon jutnak el a Balatonig, de a partot csak a Zamárdiban közbeiktatott pihenő után érintik Balatonföldvárnál. A köröshegyi vadászkastély az egyik legszebb háttérként szolgál majd a fotózáshoz, a balatonlellei befutó előtt látványos ügyességi feladatok zajlanak majd Fonyódon és Lengyeltótiban. A nap a BL YachtClub kikötőjében a díjkiosztóval zárul.

A túrán számos márka képviselteti magát a különböző kategóriákban 1954-től napjainkig: például Alfa Romeo, BMW, Chevrolet, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lada, Lancia, Mercedes-Benz, MG, NSU, Opel, Peugeot, Porsche,

Range Rover, Renault, Triumph, VAZ, Volkswagen és Zsiguli is lesz az indulók között. Több osztrák és cseh páros is vállalta a hosszú utazást az attrakció kedvéért, tovább színesítve a mezőnyt.

A verseny nem a gyorsaságról szól, az indulóknak mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és átlagsebességeket kell a közlekedés szabályai szerint betartaniuk. A sportélmény mellett a fő cél egy kellemes autózás az ország egyik legszebb vidékén.

Vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!