Hirdetés

2018.05.07. 09:22

Németországban is hódít a Beerides magyar startup! (x)

A magyar startup közösség bővelkedik a sikerekben, köszönhetően a rengetek tehetséges és képzett fiatalnak, a motivált közösségnek és a befektetési lehetőségeknek. Bár kétségtelen, hogy ha a magyarországi startupokról van szó, akkor az etalonként emlegetett Prezi jelenti a példaképet minden kezdő számára, azonban nem csak ők értek el óriási nemzetközi sikereket és sok (tíz) millió eurós befektetéseket a térségünkben. A legjobban feltőkésített magyar startupok listáját ugyanis egy új név is bővítette a közelmúltban.

A prezentációk új generációját képező Prezi startup, közel 73 millió eurós tőkésítése mellett valószínűleg eltörpül a többi résztvevő számadata, azonban nekik sincs okuk a panaszra. A második helyen a magyar önvezető autós startup, az Almotive áll, több mint 47 millió eurójával, őket a sokkal szerényebb összeggel támogatott Tresorit követi 4,7 millióval, ezután a ZireMath, a bitrise és az Omixon következik 3 millió euró körüli összegeikkel. A legújabb milliós összeg bezsebelője, azonban még csak nemrégiben érkezett meg a lista élére. A BeeRides ugyanis megalakulása óta már 1,4 millió euró, azaz közel 440 millió forintnyi pénzügyi befektetést könyvelhetett el.

A BeeRides megreformálta a reptéri parkolást és az autóbérlést

Nem csak Magyarországon, hanem az egész világon hatalmas problémát okoz a reptéri parkolás. Nem csak a férőhelyek számával van a gond, hanem a sokszor hetekig ott vesztegelő autók kihasználatlanságával is. A parkolóhely díja ugyanis nem várt plusz költséggel tudja jelentősen megterhelni az utazók pénztárcáját.

Ezért legyen szó egy csupán néhány napos üzleti útról vagy egy hosszú hétvégéről a külföldön élő barátoknál vagy egy csodálatos, távoli nyaralásra is utazzunk el több hétre, a BeeRides startup segítségével megspórolhatjuk a parkolási költségeinket és még akár pénzt is kereshetünk gépjárművünkkel.

Csak Magyarországon, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren közel 7.000 autó áll üresen, kihasználatlanul a gazdájára várva, akik ezen időszakra is fizetik a borsos reptéri parkolás díját. A BeeRides startup azonban lehetőséget látott, a közel kétmilliárd forintnyi költséggel járó reptéri parkolás mentesítésére azáltal, hogy megalkotta a budapesti reptéri közösségi autóbérlést. Az elsősorban reptéri, kihasználatlan autók, a nap 24 órájában várják a kedvezményes áron autót bérelni kívánók népes táborát, akik egy speciális rendszeren

belül válogathatnak a kínálat közül. A BeeRides segítségével azonban nem csak pénzt, de időt is megtakarítunk, hiszen saját fejlesztésű, „okos kulcsszekrény” biztosítja a sorban állás nélküli slusszkulcs és papír átadást.

A BeeRides startup tagjai ráéreztek a siker ízére!

A BeeRides menedzsmentje négy fiatalemberből áll. Név szerint Kálcsics Gergő, Piller András, Bozóki Szilárd és Bősze Botond áll a nagyszerű megoldás hátterében. A gazdaságos és környezetbarát startup a közép-európai régió első reptéri közösségi autómegosztójaként kényelmes és egyszerű autóhasználatot kínál a bérlőknek és pénzkereseti lehetőséget az autó tulajdonosoknak. A náluk bérelt autók a piaci árhoz képest 70%-kkal kedvezőbben érhetőek el, így nem csoda, ha sikeres tőkebevonással támogatták meg az elképzelésüket. Az innogy Innovation Hub nevű német kockázati tőkealap is beszállt alap jegyzett, vezető befektetőként a már meglévő iEurope Capital és a BW Invest társbefektetők mellé.

A németországi befektetés, a dortmundi bázis és a düsserdorfi terjeszkedés ellenére, a magyar startup csapat továbbra is Budapestről irányítja a birodalmat és mozgatja a szálakat. Statisztikai adataik alapján, segítségükkel eddig az ügyfelek közel 150 millió forintot kerestek és spóroltak meg. A sikersorozatba becsatlakozott az a Kálcsics Gergő is, aki a német online kereskedelmi óriás, a Zalando, egy belső startupját vezette Berlinben. Az új társ-ügyvezető pozitívan nyilatkozott az elképzeléseikről és terveikről és kiemelte, hogy már most is számtalan visszatérő ügyfelük van. Sőt, egyes autó tulajdonosok már befektetési céllal, kimondottan a közösségi autó bérbeadás miatt fektettek be egy második és harmadik autóba is. Számukra speciális, egyénre szabott ajánlatot is biztosítanak a startupperek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!