Lóerő

2009.05.22. 09:07

Mobil irodát kapott a katasztrófavédelem

Székesfehérvár - Egyedileg készített autót vehetett át a katasztrófavédelmi igazgatóság a Fábián Kft.-től.

Miskei Anita

Egy Peugeot haszongépjárművel gazdagodott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fülep Zoltán igazgatóhelyettes elárulta, a Peugeot Fábiánnál átadott autó egyedi gyártással készült, tulajdonképpen egy prototípus, amely a katasztrófavédelmi igazgatóság megnövekedett hatósági feladatainak ellátásában segít majd. Elmondta, az országban ez az első ilyen  speciális jármű, amit a Fábián Kft. egy alvállalkozóval készíttetett el az egyeztetéseket követően.
 Egy törvényi változást követően korábban a  katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz került a   veszélyes hulladékok szállításának közúti ellenőrzése. A feladat elvégzéséhez eddig nem állt rendelkezésünkre megfelelő eszközpark. Az egyedileg megépített  autóban a védőeszközök mellett egy irodát rendeztek be a hatóságnak mobil áramfejlesztővel, számítógépekkel, sőt, az ellenőrzés is biztonságosabbá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!