Huszonnégy karátos autó

2018.01.04. 08:00

Összegyűjtöttük 2017 legjelentősebb bemutatóit és újdonságait

Legyen szó Genfről, Tokióról, Las Vegasról, Los Angelesről – vagy éppen Frankfurtról: álomautókból sehol nem volt hiány 2017-ben.

Kerkai Attila

wergwergwerge Foto: wer

Genfi Autószalon

A 2017-es svájci autókiállítás jócskán hozott újdonságokat. A rajongók szinte nem tudtak betelni a szebbnél szebb sportautókkal. A Ferrari az F12-es utódját, a 812 Superfastot leplezte le: az új csoda 789 lóerő leadására képes és a 8500-as fordulatszámot produkál.

A másik olasz gyár, a Lamborghini sem maradt tétlen: a Huracán legsportosabb változatát mutatták be az idén. Ez az autó az év során 6.52-es rekordidőt ment a legendás nürburgringi Nordschliefén.

A svéd hipersportautó-gyártó Koenigsegg az Agera RS-t tuningolta fel: a Grypho elnevezésű változatot 24 karátos arannyal vonták be.

Az Aston Martin Valkyrieje szintén a Genfi Autószalonon mutatkozott be. A Forma–1-es technológiát is magába foglaló alkotás az eddigi leggyorsabb Aston Martin.

Lamborghini Huracán a Genfi Autószalonon Fotó: blogcdn

Tokiói Autószalon

A japán autószalon mindig is különcnek számított európai szemmel. Nem csupán a látványos, gyakran futurisztikus formák okán, hanem azért is, mert konceptautóik szinte soha nem kerülnek tömeggyártásba. És akkor a tuningolási szokásaikról nem is beszéltünk. Ám az a technika, amit a kiállított autókban felvonultatnak, rendre iránymutató a trendek alakulását illetően. Tokióban ezúttal a Mazda RX-Vision Concept vitte a prímet.

Az impozáns Koenigsegg Agera S Fotó: auto-otaku

SEMA Show

A Las Vegas-i kiállítás évről évre extrém autókat vonultat fel. Az idén az Audi TT RS sportautójának új verziójára volt mindenki kíváncsi: a Clubsport Turbo Concept adatai mindent elárulnak: 592 lóerő, 3,6 másodperces 0-100 sprint és a 310 km/h-s végsebesség. A Ford sem maradt tétlen: legendás modelljét, a Mustangot tette sokkal morcosabbá. A csattanó viszont a Hennessey Velociraptor 6x6 volt. Az amerikai álomautót bátran nevezhetjük a 2017-es év egyik legnagyobb meglepetésének.

Az Aston Martin Valkyrie F1-es technikával Fotó: hearstapps

Los Angeles-i Autószalon

A másik amerikai kiállításon a hétköznapi emberek számára is elérhető autók felturbózott változatait állították ki. Az emberközelibb verdák között ott volt a BMW i8 Roadster, a Mercedes-Benz CLS, illetve a Porsche Panamera Sport Turismo is.

Mercedes-AMG Project ONE Frankfurtban Fotó: autoconcept-reviews

Frankfurti Autószalon

A németek is kitettek magukért, szinte minden márka hozott valami újdonságot. Közülük a Mercedes show-ja volt a leglátványosabb a Mercedes-AMG Project ONE-nal. A Volkswagen-konszern ezúttal nemcsak az Audi R8-cal nyűgözte le a közönséget, hanem a Lamborghini Aventador S Roadsterrel is.

Az eddig ismeretlen márkák közül a japán Aspark Owl! okozta a legnagyobb meglepetést vadonatúj elektromos autójával, amely nem kevesebb mint 2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra.

Ilyen gyorsan még egy autó sem robbant be a köztudatba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!