kötelezően előírt eszközök

2018.10.28. 15:00

Legyenek a gyerekek tényleg biztonságban!

Kiemelt célunk az életben a gyerekek felnevelése, védelme, hiszen, többek között, ezért vagyunk itt. A gyerek az első és persze a gyerekülés, melynek feladata, hogy a külső veszélyek ellen védje a használóját.

Palocsai Jenő

Fotó: pixabay.com

Megosztják a véleményeket azok a vizsgálatok, amelyek miatt kissé meginog a szülők bizalma a kötelezően előírt eszközökkel kapcsolatban. Nemrég az ADAC és a Warentest Alapítvány 18 ülést vizsgált be és négy esetben mértek magas károsanyag-terhelést, azaz maga az ülés jelent veszélyt a gyermekre. Találtak a felhasznált anyagok között naftalint, égésgátló anyagot, de TCPP és TDCP kemikáliákat is. A terhelés meghaladta a 2014/79/EU direktívában a játékok számára engedélyezett határértékeket, ezért kifogásolható eredménnyel végeztek. Mind az öt méretkategóriában (0, 0+, I, II, III) vizsgálódtak, és pozitívnak értékelik a szakemberek, hogy 11 gyermekülés végzett jó minősítéssel.

Először vizsgáltak felfújható kivitelt, ami kicsivel többet nyom, mint 5 kg, és a hozzá adott pumpával kell felfújni. Remek megoldás azoknak, akik közösségi autómegosztást használnak.

Vezető képünk illusztráció / pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!