jegyzet

2020.07.16. 17:51

Közlekedési divatdiktátorok, avagy szemben a forgalommal

Vannak az utakon ilyenek meg olyanok, ügyesebbek, bizonytalanabbak, agresszív törtetők és lassan vánszorogva tükröt bámulók.

Palocsai Jenő

Forrás: pixabay.com

De ezek csoportok, mit csoportok, halmazok. Nem kívánunk ítélkezni egyik alakulat felett sem, hiszen mindannyian tagjai vagyunk egyiknek vagy másiknak, és ugyan ki lenne az, aki objektíven meg tudná ítélni, hogy melyik tömörülés jó és melyik ártalmas? Igen ám, de vannak olyanok is, akikbe még szorult némi egyéniség is, kis extravaganciával vegyes főúti merészség. Ők nem foglalnak helyet populáris áramlatokon, nekik kell az új hullám. Ők nem mennek úgy, mint a többi birka, követve valami láthatatlan csengettyűt. Ők nem lesznek a szürkék hegedűsei!

Csak a viccben történhet meg, hihetnénk, hogy az autópályán hajtó, magabiztos ember meg van döbbenve, hogy mennyi őrült megy rossz irányba a sztrádán, sőt mind! De az Újcsóri úti és a Fehérvár másik végén leterhelt, bevásárlóközponti körforgalom közé ékelődő szakaszon újra meg újra megtörténik, hogy valaki felhajt a forgalommal szembe. Mikor halljuk a rádióban, csak legyintünk, egyedi eset, biztos valami marha, gondoljuk, és örülünk, hogy nem velünk szemben haladt, amikor éppen egy kamiont előztünk a belső sávban. De telnek-múlnak a napok, és jönnek újabb meg újabb hírek újabb és újabb közlekedési divatdiktátorokról. Olyan trend alapjait tették le, hogy most már biciklisek is kezdik kipróbálni a tőlük egyébként elzárt utat. Csak azért, hogy nehogy elfogultsággal vádoljanak minket, útra keltünk és oda-vissza bejártuk az említett szakaszt. Az eredmény sajnos a KRESZ-t igazolta. A szóban forgó út teljesen „hülyebiztos”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!