biztosítás és autóvásárlás

2019.05.19. 15:40

Ketten fizetünk mi egyet?

Kell lennie érvényes biztosítási szerződésnek az autón, de köthet-e valaki úgy biztosítást az új szerzeményre, hogy nincs adásvételi szerződés? Ha igen, akkor az adott napon két helyről is érkezik pénz, egy autóra, ami nem korrekt.

Palocsai Jenő

Forrás: Shutterstock

Van-e kiút?

Fel kell oldani ezt a helyzetet, hiszen megeshet, olyan helyen történik a tulajdonosváltás, ahol nincs sem biztosító sem hivatal. Az autóklub javaslata szerint az autó tulajdonjogának átruházásakor meglévő biztosítás legyen érvényes addig, míg az átíratás meg nem történik. Ezzel az utófedezetnek nevezett megoldással megnőne az autót vásárlók jogbiztonsága.

És mi legyen addig?

Ne mozduljunk vele az adásvétel helyéről mindaddig, amíg nincs megkötve az új biztosítás, vagy ha mégis menni kell, akkor számoljuk ki, mennyi idő alatt tudjuk elintézni a dolgot és azt az adatot írjuk a papírra. Természetesen a legjobb, ha sem akkor, sem később nem történik baleset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!