Lóerő

2017.01.05. 16:30

Így készíthet házi jégoldót könnyen

DH-információ - Futótűzként terjedt el a hetekben az interneten egy amerikai időjós videója, amelyben házilag készített, pazarul működő jégoldót, mindössze víz és alkohol felhasználásával.

Az autósok kilencvenkilenc százaléka biztos ismeri a helyzetet, amikor a téli hidegben, a reggeli munkába indulás előtt még sietve a szélvédőkre fagyott jeget és havat kell letakarítani - rosszabb esetben mindezt jégkaparó és kesztyű nélkül.

Erre talált ki egy remek megoldást egy amerikai időjós, bizonyos Ken Weathers. A képlet roppant egyszerű, csupán egy házi permetező kell hozzá, amibe egyharmad részben vizet, kétharmad részben pedig izopropil alkoholt vagy tiszta alkoholt töltünk, utóbbit bármelyik gyógyszertárban beszerezhetjük.

Van egy másik recept is, amely szerint 0,3 dl tiszta szeszt, 4 liter meleg vizet és 6 csepp környezetbarát mosószert kell felhasználnunk. Ezeket összekeverve máris megkapjuk a házi jégoldónkat, amelynek felspriccelésével másodpercek alatt megszabadulhatunk a szélvédőkre fagyott jégtől.

Az időjós még egy videóban is bemutatta az ötlet sikerességét, közzé is tette, amellyel alighanem azóta elindult a világhírnév felé vezető úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!