tanácsok sofőröknek

2018.12.28. 15:00

Hosszú úton is fontos a frissesség

Az ünnepek idején, legyen az karácsony vagy újév, sokan indulunk akár hosszú útra, távoli családtagokhoz, barátokhoz. Ez nem veszélytelen, hiszen sokan csak ilyenkor teszünk meg ilyen nagy távokat.

Palocsai Jenő, FMH

Egy kis rágcsálnivaló is segíthet

Fotó: Pixabay.com

Gyakran elálmosodik az ember a volánnál, míg a családtagok, barátok alszanak a hátsó üléseken vagy a jobb egyben, ilyenkor érdemes elővenni a jól bevált trükköket.

Az első trükk kicsit zen jellegű, mely szerint érdemes illóolajokat használni a fáradtság ellen. Azt mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás serkenti a vérkeringést. Ha megállunk az autóval és kicsit mozgunk, akkor több vér jut az agyba. Hasonló a hatás, ha rágógumizunk útközben. A friss levegő beengedése is sokat segíthet, és nem árthat némi rágcsálnivaló sem. Nem kell feltétlenül édességre gondolni, jól jöhetnek ilyenkor az olajos magvak is. Egyes vélemények szerint jó a házi frissítő ital, gyömbérből és cukorból.

Egy kis rágcsálnivaló is segíthet
Fotó: Pixabay.com

Természetesen a legkellemesebb megoldás a hosszú utak álmosító unalma ellen egy jó társaság az autóban. Akinek egyik módszer sem megfelelő, az vegyen magának modern autót, ami hanggal és a műszerfalon felvillanó kávéscsésze ikonnal jelez, illetve a biztonsági öv rángatásával figyelmeztet minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!