szponzorált tartalom

2018.03.01. 01:00

Ha még nem ismerős az online autó aukció, nézzük meg, mások mit mondanak róla (hirdetés)

Ha ma valaki Magyarországon használtautó eladásról kérdezősködik, sokan még mindig a speciális magazinokat vagy a helyi apró hirdetés hasábjait hozzák fel potenciális piactérként. Azonban a technológia fejlődésével, akárcsak a nyomtatott sajtó, úgy az apróhirdető mellékletek is az internetre költöztek. Ma már jelentős forgalmat képes felmutatni az országos használtautókra specializált legnagyobb portál, más portálokat és a nyomtatott autós hirdetéseket is maga mögé utasítva.

A magyar piacon azonban nemrégiben megjelent egy olyan kihívó, amely méltó konkurenciája lehet a hazai legnagyobb használtautó portálnak is. A carsontheweb.com egy olyan nemzetközi használtautó kereskedőket tömörítő aukciós portál, amely kimondottan az autókereskedéseket célozta meg. Az ellenőrzött kereskedők garanciálisan valós adatokkal, a leírtaknak megfelelő gépkocsikat árusítják a portálon, mindezt határon átívelő módon. Így már az egész Európai Unió használtautói közül képesek lehetünk használtautó vásárlásra.

Az online autóvásárlás előnyei

A nyomtatott újságokat és apróhirdető magazinokat azért még nem kell temetni, hiszen meg van az a célközönség, aki jobban szereti kézbe venni és fellapozgatva bújni a használtautós hirdetéseket. Azonban legtöbb esetben, miután összeirkáljuk a kiszemelt autók paramétereit és kapcsolatfelvételi telefonszámait és oda jutunk, hogy végre feltárcsázzuk az eladót, sokszor már tárgytalanná válik az adásvétel, az autóra valaki más már lecsapott előttünk.

Az online autópiac előnye nem csak annak élő nyomon követhetősége, de sokkal több, jó minőségű kép is található róla, ahol az állapotát felmérhetjük. Általában részletes leírások, paraméter táblázatok is segítik a döntésünket. A pár soros, egy képes nyomtatott hirdetéssel ellentétben itt azonnal, akár e-mailen vagy belső üzenetben értekezhetünk a hirdetést feladójával és ajánlatot tehetünk a kiszemelt autóra.

A nemzetközi autós aukciós portál előnyei

A COTW portál azonban még erre is rátett egy lapáttal. Az online autós apróhirdetéseket nemzetközi szintre emelte. Ráadásul itt az eladók is jobban járhatnak, hiszen a legnagyobb összeget kínáló vásárlónak tudják eladni az autóikat. A vásárlók viszont garanciát kapnak, hogy valódi cégektől, a hirdetésben megfelelő állapotban jutnak jutányos áron gépjárművekhez. A nagyszámú kínálat és a nemzetközi használtautó árak miatt pedig a hazai árak töredékéért juthatunk azonos állapotú autóhoz.

A COTW portál regisztrált tagjai között megtalálhatóak flottatulajdonosok, autókereskedések, használtautó lerakatok, autókölcsönzők és lízingcégek autói is. A kiváló minőségű járművek pedig megtalálhatóak az aukciós portál mobilalkalmazásában is és pár kattintással licitálhatunk akármelyik eladó autóra.

A napi 2000 új jármű kínálatában nem csak a személygépjárművek, hanem kisteherautók, furgonok és sérült járművek is megtalálhatóak. Az oldal nagy előnye, hogy nyomon követi a vásárlói visszajelzéseket és a visszajelzések alapján, bárki szabadon dönthet egy-egy kereskedő megbízhatóságáról. Ha még nem használtunk ilyen portált, érdemes ezekre a véleményekre támaszkodni, bátran megbízhatunk bennük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!