Lóerő

2011.09.23. 09:14

Film Ayrton Sennáról

Többnyire csak a zseni, a profi, a hibátlan, és ehhez hasonló, magasztaló szavakkal illetik minden idők egyik legnagyobb versenyzőjét, Aryton Sennát. Páratlan egyénisége volt ő a Forma-1-nek, akinek életéről nemrégiben film készült.

PLT

Tipikusan az a versenyző volt, aki megosztotta az embereket. Abban azonban kivétel nélkül mindenki egyetért, hogy kivételes tehetség volt, rendkívül motivált, és elképesztően gyors. San Marino-ban halt meg 1994-ben, amikor Williamsével falnak csapódott.

Ayrton Senna da Silva életéről Asif Kapadia rendezett filmet, mely pályafutásába, valamint a Senna család életébe enged mélyreható betekintést. A Sundance filmfesztiválon győztes alkotásban soha nem látott jelenetek találhatók, s olyan kulcsfigurák tűnnek fel, mint Alain Prost, Ron Dennis, vagy Frank Williams. A filmben a gyermek Bruno, Ayrton unokaöccse is látható, aki azóta szintén Forma-1-ben versenyzik.

A film a magyar mozikban nem került bemutatásra, azonban DVD-n és Blu-rayen megvásárolható, magyar felirattal. A magyarországi forgalomba kerülésben és a promócióban nagy szerepet vállalt az f1csatorna.hu, mely a produkció hivatalos magyar médiatámogatója.

A film a napokban került forgalomba. A Pannon Lapok Társasága (Vas Népe, Zalai Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Veszprém megyei Napló, Dunaújvárosi Hírlap) ügyfélszolgálati irodáiban megvásárolható 2890 Ft-ért, aki hűségkártyával rendelkezik, az már 2490 Ft-ért hozzájuthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!