a téli kosz

2020.02.07. 08:00

Apró bűnökért is fizethetünk sokat – Fontos, hogy rendszámtáblánk látható legyen

Mostanában gyakran van olyan idő, hogy az autónkat teljes egészében fekete lepel fedi. Ez nemcsak esztétikai probléma, hanem egyben akár jelentős büntetési tétel is lehet.

Palocsai Jenő

Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe

Ismerjük a téli utakat, a sószóró szór, ha kell, ha nem, a fákról hullik a zúzmara, az útra felhordják a gépek és az autók a sarat, és a viharos szél is hordja a fagyott föld porát a sónedves útpályára. Mi ezen haladunk, dacolva a szürke táj miatti lehangoltsággal, és küzdve az autó szélvédőjére tapadó sötétszürke lepedékkel, melyet az előttünk haladó szór ránk. Persze mi sem maradunk adósak, ezért mi is szórunk hátra, és amelyik sáros vízcsepp nem kap elég lendületet, az a kocsi hátulján landol, egyre inkább eltakarva a kíváncsi szemek elől a rendszámunkat.

A rendőrök ezért büntethetnek, mert a KRESZ ötödik szakaszának ötödik bekezdése értelmében a megfelelő helyen és olvashatónak kell lennie a rendszámnak. Ez a kisebb fokú szabálysértés 5-50 ezer forintig sújtható, ezért rebegjünk imát, ha a rendőr csak figyelmeztetésben részesít minket az efféle apró bűnökért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!