Hirdetés

2018.05.18. 13:24

A Bridgestone legújabb túraabroncsa a Turanza T005 (x)

A gumiabroncsoktól azt várjuk el, hogy a lehető legnagyobb biztonságot adják számunkra a mindennapi vezetés során, akár autópályán, városban vagy esős időben. Erre az igényre fejlesztette ki a Bridgestone a Turanza T005 nevű nyári abroncsát, 25.000 hétvégi és rutinos sofőr megkérdezése után.

Fotó: pinkoddy.co.uk

Gyártása és fejlesztése Európában zajlott, a 2019-es évre legalább 140 méretben lesz kapható, a 14 colostól a 20 colosig. Üzemanyag-hatékonysági mutatói és futásteljesítménye kimagasló, ennek köszönthetően a jármű irányítása, különösen esős időben biztosítható – írj a nyarigumit.hu.

A felmérésben résztvevő sofőrök a legveszélyesebb és legnehezebb forgalmi szituációknak a lehető legrövidebb féktávot és a kanyarokban való irányíthatóságot nevezték meg. Nedves aszfalton, főútvonalakon és autópályákon az előzést, a városi közlekedés során pedig a váratlan helyzetek elkerülését tartották a legfontosabbnak. A megkérdezett tulajdonosok az eléjük lépő gyalogosoktól, a hirtelen felbukkanó biciklisektől és az esős, nyálkás útviszonyoktól tartanak leginkább.

A kutatások alapján a vásárlók olyan gumiabroncsokra tartanak igényt, amelyek maximális biztonságot nyújtanak mindezekre. A Turanza T005 nyári gumi tehát kiválóan megfelel a sofőrök igényeinek, alkalmas az esős utakon, az autópályán való közlekedéshez és a belvárosban való autózás során felmerülő váratlan helyzetek esetére is.

Az új abroncs előnyei

A Turanza T005 túraabroncs 2018 januárjától már elérhető, amely a T001 EVO-t váltja. A túraabroncs portfólió keretein belül a későbbiekben már csak a Turanza T005 és DriveGuard lesz kapható a piacon. Számos vezető autómárka már ezzel az abronccsal kínálja autóit a vásárlók számára.

Kategóriájában az adható legmagasabb ,,A” EU besorolású tapadással rendelkezik nedves körülmények között és a ,,B” EU jelölésű gördülési ellenállása is kifogástalan. A vizes úton való oldalirányú tapadást és a fékek megfelelését, Európa legismertebb független autóipari minősítő szervezetének TÜV SÜD mérései és tanúsítványai igazolják.

A magas színvonalat a gumi kiváló minőségű összetételével és az optimális futómintázat kialakításával tudták megvalósítani. Az abroncsminta finom lekerekítésének köszönhetően nagyobb felületen éri a talajt.

Hatékony vízelvezető képességét a sűrű lamella rendszer és a futófelület közepén található mintaárkok megfelelő eloszlása szolgáltatja. A gumióriás saját fejlesztése, a NanoPro – TechTM polimerje magas szilikatartalommal rendelkezik, ezzel biztosítva a tapadást, az

alacsony üzemanyag–fogyasztást és a kopásállóságot. 10 % – kal hosszabb élettartammal rendelkezik, mint elődei. A gumiabroncsok 60%-a a Bridgestone tatabányai gyárában készülnek és innen kerülnek az autógyárakhoz, valamint az európai gumiszervizekhez.

Hogyan brillírozott a tesztpályán a Turanza T005?

A teszteredmények alapján a Turanza T005 gumiabronccsal felszerelt gépjárműnek 60 km/h sebességnél rövidebb a fékútja, mint a versenytársaké és akár 42 méteres íven is képes biztonságosan kanyarodni. 70 km/h-ról hirtelen megállásnál száraz felületen megfelelő volt a tapadás. 50 km/h sebességgel a 20-30 cm-es vízbe hajtás sem okoz számára problémát, stabil marad az autó. Körkörös pályán is megállja a helyét az abroncs, a fékre nincs szükség, elég a gázzal játszani.

Fotós: pinkoddy.co.uk

Bridgestone története röviden

1931-ben alapította Shojiro Ishibashi. A konszern és leányvállalatai világ 25 országában 180 gyárat üzemeltetnek, termékeiket több, mint 150 országban értékesítik. Kínálatának 84%-át gumiabroncsok alkotják, a fennmaradó 16%-át autók gumi alkatrészei, ipari gumitermékek, sporttermékek, illetve vegyszerek alkotják. Magyarországon, Tatabányán 2006-ban kezdte meg tevékenységét a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!