Nincs mese, közeleg a tél...

2022.11.16. 17:30

Jóval később, de annál inkább megindult a gumicsereroham (videó)

Jelentős, több mint kéthetes késéssel indították a rohamot az autótulajdonosok a gumisműhelyek ellen. A hosszantartó, kellemes őszi idő nem sarkallta őket időpontok lefoglalására, így csak elvétve zúgtak fel a légkulcsok és zakatoltak az akkus behajtók.

Palocsai Jenő

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

-Legalább két héttel később kezdődött a tömeges érdeklődés és időpontfoglalás, mint a korábbi években. Ezt már Weiger Bence mondta a móri Winkler gumi szakembere. A gumis úgy fogalmazott: -A kellemes őszi idő miatt történhetett ez a csúszás, és persze jó idő mindenkinek jó, ugyanakkor a később kezdett és egyre inkább feltorlódó munka miatt a szezon vége is két héttel későbbre tolódik, így az is meglehet, hogy nem végzünk a cserékkel karácsonyig se. 

Weiger gyakran énekszóval és füttykoncerttel kísért szerelései megnyugtatják a hozzá érkezőket, ám néha elakad a dal, mert sok kerékről csak ilyenkor, a csere során derül ki, hogy futófelülete csavart, szeget rejt, vagy éppen egy-két púp, vagy akár drótszál éktelenkedik az abroncs oldalán, jelezve a szálszakadás veszélyes jelenlétét. Az sem ritka, hogy kerékcserét követően azonnal futóműbeállításra küldi a járművet a gumisműhelyben a szaki, mert a kopásnyomokból hozzáértő szem sok információt tud kiolvasni. 

Néha meglepő értékeket mutat a gép, ám ezeket a hibákat keréksúlyok felhelyezésével, illetve alufelni esetén felragasztásával ki lehet küszöbölni
Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap 

Nem véletlen, hogy a szakemberek arra buzdítanak, hogy akkor is menjen el minden járműtulajdonos a gumis műhelybe, ha négyévszakos gumit használ, vagy ha otthon cseréli a kerekeket, mert hozzáértő emberrel ellenőriztetni a gumit, centríroztatni a kereket és a nyomatékkulccsal megfelelően meghúzni a csavarokat mindig kifizetődő.   

Szóval a nyugodt korszak véget ért a gumisoknál, így már nem lehet csak úgy begördülni, időpontkérés nélkül az utcáról egyik műhelybe sem, hiszem már itt a rossz idő és itt a roham.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!