A modern kor hajnalán

2022.08.09. 12:00

2023-tól szimulátor segítségével is képezhetik a tanulóvezetőket

Érdekes témát boncolgatott az elmúlt napokban több hazai sajtó, valamint a köztévé is. Nagy léptékben zajlik a járművezetés-oktatás digitalizációja, ebbe a törekvésbe illeszkedik az új változtatás.

M1, KZ

Forrás: SJ/Szegedma

Borbély Zoltán, ügyvéd, közlekedési szakjogász az M1 Ma Este című műsorában úgy fogalmazott, augusztus elején rendeletmódosítás történt, amely a digitalizáció felé tereli az autósiskolákat. Mint mondta, a szimulátorok segítségével olyan válságszituációkkal is szembesülhetnek a tanulóvezetők, amelyek a sofőrök gyors reakcióidejét teszik próbára. Ezekben a modern berendezésekben a fizika törvényeit is bele tudják táplálni, így az éles forgalomban nem tapasztalt helyzetekben is rutint szerezhetnek a tanulók.

Az interjúból azonban az nem derült ki, hogy hány órát váltanak ki a szimulátoros vezetések, ám több hazai orgánum arról számolt be, hogy ez a fontos kérdés jelenleg még finomítás alatt van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!