Mentőövet kaptak az autósok

2022.06.27. 18:30

Utolsó utáni esély a műszakira

Több szakportál is arról számolt be még június elején, hogy szinte lehetetlen küldetésnek tűnik alig egy hónap alatt levizsgáztatni közel egymillió autót, ugyanis tömegesen jelentkeznek a műszaki vizsgahelyekre a Covid-időszak alatt lejárt műszakival rendelkező autósok. Most nekik dobtak mentőövet.

Kecskés Zoltán

Aki június végéig időpontot foglal járműve műszaki vizsgálatához, az a vizsgáig szabadon közlekedhet akár lejárt forgalmival is.

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

A Technológiai és Ipari Minisztérium a napokban közölte, hogy a rendeleti szintű előírások megengedik, hogy az érvényesség lejárta előtt lefoglalt vizsgaidőpontról szóló igazolás birtokában a vizsga napjáig, de legfeljebb további harminc napig, még jogszerűen használhassák gépkocsikat a tulajdonosok. 

Mindez azt jelenti, hogy aki június végéig időpontot foglal járműve műszaki vizsgálatához, az a vizsgáig szabadon közlekedhet akár lejárt forgalmival is. Aki viszont ezt az utolsó utáni lehetőséget is elszalasztja, nagyon bánhatja, mert annak már nincs kibúvó.: az már kizárólag a vizsga napján és a vizsgálóállomásig vezetheti autóját a lejárt műszakival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!