Frissen Fejérből

2021.09.16. 15:00

Már egy másik világban várja az utasokat Fung László

Hosszú évek óta a börgöndi légi parádé egyik színfoltja egy gyönyörűen helyreállított Ikarus 311-es típusú autóbusz, amely Fehérvárról szállítja a repülés szerelmeseit Börgöndre, a repülőtérre.

Tihanyi Tamás

Fung László és fia, Dávid a szeretett autóbusz mellett

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ez volt az elképzelés azon a tragikussá vált napon, elmúlt vasárnap is, amikor Fung László kiállt az autóbusszal, hogy a megbeszéltek szerint elinduljon Piac téri megállóhelyére. A sors azonban másképp rendelkezett, és hirtelen rosszulléte miatt azt a fuvart már nem tudta teljesíteni, hiába várták az utasok. „Ég veled, barátunk, hiányzol majd a repülőnapokról!” – búcsúzott az Albatrosz Repülő Egyesület tagjai nevében közösségi oldalukon Szilády Dezső elnök.

Fung László és fia, Dávid a szeretett autóbusz mellett
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fung László autószerelőként végzett, és az 1970-es években az Alba Volánnál helyezkedett el, javította az akkori autóbuszokat. Idővel aztán gyakran megfordult különböző kiállításokon, találkozókon is, ahová szinte mindig magával vitte Dávid fiát. Az ő ötlete nyomán vásárolták meg tíz évvel ezelőtt az első enyészetre ítélt példányt, egy 311-est. Kereken két évig tartott a felújítása, aztán egyre több járművön dolgoztak együtt. A felújított 311-es egyszer még Belgrádot is megjárta, ahol egy film forgatásán vettek részt vele. Sokat emlegették, hogy szeretnének létrehozni egy állandó kiállítást…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!