szelfipontnak is kiváló

2020.06.21. 07:25

Gorsiumi Fotómobil: bele lehet ülni és brümmögni

Durván kibelezett autó parkol a táci Gorsium Régészeti Park előtt. Se hengerek, se katalizátor, se hang a dudában, nincsen benne semmi. S nem átall a füvön parkírozni!

Majer Tamás

Hangulatos szelfipont – autóvázból

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Ennek az autócsodának az az édes-bús története, hogy – jó pár évvel ezelőtt – része volt a Szent István Király Múzeum Pünkösdi Virágálom rendezvényre kitalált installációjának, dugig rakva virággal – mesélte Kovács Loránd Olivér, a Gorsium vezetője.

Az autóváz bekerült a fehérvári múzeum központi – Rendház néven ismeretes – épületének gazdasági udvarába.

Hangulatos szelfipont – autóvázból
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Amikor a most is tartó felújítás miatt ki kellett üríteni a Rendházat, felmerült a kérdés, mi legyen az autóval… Egyébként egyszer a múzeumon belül volt egy olyan kísérlet is, ami során kisorsolták nyereményként, de aki megnyerte, az nem bírta elvinni, úgyhogy ez továbbra is ott maradt. Jött aztán az ötlet, hogy itt legalább van egy parkoló, hátha megtetszik a látogatóknak, és beleülnek. Annyira nem is tájidegen a maga nemében. Meg lett erősítve az alja, ugrálhatnak rajta a gyerekek. Bele lehet ülni és brümmögni – mondta el a régész-vezető a századfordulós küllemű vadiúj szelfipontról, merthogy az lett belőle.

Aki jól lő a mobillal, feje mellett eltalálhatja a Gorsium Régészeti Park feliratot a főépületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!