A két atyamester „édes gyermeke”

2019.07.22. 07:00

Autószépségek kavalkádja: már tízéves a bogárdi Tuning Fesztivál

Bolondít az RC-kaland, a streetfighter show, kezdődik az autós limbó, szétszaggat a kipufogó-koncert, a kettős defektig hajtott gumifüstöltetés. Az STF bemutatja: tuningfesztivál az ifiparkban!

V. Varga József

Hurrá, nyaralunk! Helga és a fehérváriak rat style járgánya

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Hirtelen nem tudom, hol vagyok. Talán Sherlock Holmes legendás (képzeletbeli) Baker Street 221 b számú lakása előtt? Az éjfekete London Taxi Cab erre utal, de aztán hozzám lép lányai társaságából tulajdonosa, Bogdán Imre. Angliában dolgozott, a „limóval” tért haza, és azóta Szekszárdon fuvarozza az esküvőre készülőket, a bulizni indulókat. Elegáns sofőregyenruhában. A Nissan szívó dízelmotoros autó 2700 köbcentis, összsúlya 17 mázsa, 5 utas szállítására alkalmas.

 

Tizedik éve

A két atyamester, Kiss Balázs és Horváth Zsolt édes gyermeke – a Sárbogárdi Tuning Fesztivál – immár 10 éves! Azok a vagány srácok – no meg a nem kevésbé csábító amazonok –, és az ő príma autóik… A felhozatal elképesztő, a kavalkád magával ragadó.

– Megnyertük az autós-limbót! – újságolja örömmel a fehérvári Mini Tali Társaság önkéntes szóvivője, Helga.

Hurrá, nyaralunk! Helga és a fehérváriak rat style járgánya
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A zsákszövettel megerősített, kellő mennyiségű szigetelőszalaggal ellátott, BMW-nek álcázott kis Suzuki Swift hamisítatlan rat style járgány. Annyira csúnya, hogy már szép! A csapat srác tagjai hamar bemutatják unokatestvérét is, a Mini Tali Vol. 2 névre hallgató kis piroskájukat.

Szomszédságukban ellenpontozásként a mattselyem fényezésű, szépséges Audi A8-as feketedik – a fehérvári Pál Norbert „szeme-fénye-mindene”. És a becézés még szerény, visszafogott – jegyzi meg. Csöndesen mondom emberünknek: úgy emlékszem, pontosan itt parkoltam le, és most akkor mennék, adhatja a kulcsot… Norbi nevet: a rekkenő hőség miatt bizonyára tévedek, talán mégis a másik sorban álltam meg.

Szerény vagyok, de hódítok! Opellel vagy anélkül…
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A 2003-as évjáratú Fiat Marea Sedan valódi kézműves munka. A bordó-fehér bűvölet (hetven)hét nyelven beszél, a motorházfedél kétfelé, oldalra nyílik, a motortér csillog-villog, a bőrkárpit igényesen varrott, a hátsó ülés és a csomagtartó egy az egyben hangszóróbarát.

Deák Tamás (hetven)hét nyelven beszélő Fiat Mareája
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Befut a tulaj, a jászladányi Deák Tamás. Többekkel egyetemben dicsérem a varázslatos járművet, és amikor a kérdésemet felteszem, tulajdonképpen már tudom is rá a választ. Önjáró vagy tréleren utazó a kicsike?

VW 14 egyszeregy, Pajor-módra
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A raposkai (Veszprém megye) Ujvári Szilárd BMW-jén a rendszámtábla fölötti felirat büszkén hirdeti: Ecu Remap, jelentsen mindez bármit is (chiptuning: hozzávetőleg a motorvezérlő elektronika optimalizálása). A motorháztetőt borító kockás takarón csaknem két tucat serleg. Nem a találkozó díjkiosztó bázisát fedeztem föl, a kupákat mind Szilárd nyerte a különböző országos autós megmérettetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!