Lóerő

2014.04.10. 11:30

Új bőrbe bújtatott autókkal

Vaszilkó Balázs és csapata évek óta autókárpitozással foglalkozik. A srácok előtt nincs lehetetlen, kreatívak, a legnehezebb feladatokat is megoldják.

Miskei Anita

Vaszilkó Balázs 2006 óta sok autó belsejét varázsolta újjá, vagy épp extrémmé

2006 -ban az autószerelő Vaszilkó Balázs elvégezte a kárpitos iskolát is szülei unszolására, de a családi vállalkozás helyett kreatívabb elfoglaltságot talált magának, s hasznosította tudását.

- Szerettem volna autómat szebbé tenni, s kerestem szakembereket, akik ebben segítségemre lehettek volna. De az autóbelsőkkel senki sem foglalkozott, így a bútorkárpitozás helyett az autók megszépítésével kezdtem el foglalkozni. Több mint egy évig egyedül dolgoztam, a legelső munkám mégsem a saját autóm, hanem egy púpos Wartburg volt. A belsejét kompletten kellett kárpitoznom, izgalmas feladat volt - mesélte Balázs.

Elárulta, a kezdeti nehézségek és sikerek után rádöbbent, műhelyre és gépekre is szükség van a precíz, minőségi munkához. Így kialakított egy műhelyt, s beszerzett néhány eszközt is. Ebben az időben csatlakozott hozzá kárpitos kollégája, Zoltán, akivel gyorsan, hatékonyabban dolgoztak együtt. Majd elkészült a tuningshow k autós szépségversenyek sztárja, egy Skoda S100-as, ami meghozta számukra a sikert. Az Európa Bajnok kocsit saját használatra, s persze egyfajta bemutató munkának is szánta Balázs.

- A Skodával sok helyen jártunk, s egyre többen ismerték meg nevünket, előbb Kelet Európában, majd tőlünk nyugatabbra is. Ma már egy autó belsejének komplett kárpitozása, bőrözése körülbelül két hetet vesz igénybe. Rengetegen keresnek meg bennünket oldtimerjeikkel, de bőröztünk már kerékpárt, villáskulcsot és autót is kívülről. Van, aki megfogadja tanácsainkat, esetleg segítséget kér a színválasztás során, de sokan határozott elképzelésekkel keresnek fel bennünket. A veterán autóknál pedig az eredeti állapot visszaállítás, a korhű megjelenés a cél - mesélte a fiatal szakember. A műhelyben ma már Timivel és Dáviddal egészült ki kis csapatuk, s igyekeznek mindenre megoldást találni. Ha kell, egy autó műszerfalát, ha kell üléseit, vagy épp a felni középrészét bújtatják bőrbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!