Lepsény

2014.07.10. 11:41

Tányértörés és szirtaki Lepsényben

Lepsény - Zorba táncával nyitották múlt vasárnap a kulturális hét programjait, s most vasárnap magyar népzenei találkozóval zárják.

V. Varga József

A beloianniszi Pyrgos együttes vasárnap délután egyidejűleg két rendezvényfolyamot is megnyitott látványos görög show műsorával: a tizenegyedik Lepsényi Kulturális és Művészeti Hét, illetve az első alkalommal életre hívott Lepsényi Zenei Hetek programsorozatát. A településen büszkén felvállalt kulturális, művészeti misszióról Kiss István polgármester szólt a községháza díszudvarán, az egyes attrakciókat Borsos György könyvtáros ismertette.

A művelődési házban hétfőn megnyitották Szabó Simon és Erdélyi Rita grafikai, illetve Tóth Ágota „papír” kiállítását, valamint az Így látom Lepsényt című fotókiállítást. A könyvtárban diafilmeket vetítettek; az Országos Musical & Operett Kurzus szerdán este tartott nagy sikerű előadást a művelődési ház színháztermében.

Szabó István pánsíp koncertjét pénteken 18 órakor rendezik meg a katolikus templomban. Utazás a múltba címmel szombaton 16 órától műsort ad Metzker Pál kamarazenekara, a Hungarikum együttes, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje és a Sapka Tűzzsonglőr Egyesület. Utána tárlatvezetést tartanak a helytörténeti és néprajzi múzeumban. A kulturális és művészeti hetet népzenei találkozóval zárják vasárnap 15 órakor a művelődési házban.

Címkék#Lepsény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!