Laza

2006.11.09. 03:28

Titkos fűszerek a győzelemért

Székesfehérvár (kk) - Adamek Balázs 23 éves, több hazai versenyen kapott elismerést. A fiatalember a jövő kedden a magyar olimpiai szakácscsapat tagjaként az olimpiára indul.

Kovalcsik Katalin

A kapitány Ruprecht László lesz, a magyar nemzeti szakácscsapat tagjai még Balázson kívül Mogór Attila, Fekete Antonió, Farkas Bálint, Fejszés Sándor cukrász, valamint Bokor Péter.

- Két társaság indul november 14-én Luxemburgba - Balázs a 2004-es fővárosi gasztrorandevún versenyzett, amely után harminc kollégájával együtt ismét meghívót kaptak, többszöri megmérettetés után a legjobbakból összeállították a csapatot, amely megkezdte a felkészülést a luxemburgi szakácsolimpiára. - A legtöbbször Balatonkenesén gyakoroltunk. A verseny 18-tól 22-ig tart, az első napon a hidegkonyhai készítményeinkkel kell bemutatkoznunk, valamint ki kell állítani egy háromfogásos meleg menüt is.

Az természetes, hogy minden szakács viszi magával a késeit, a különféle eszközöket, amelyeket a hidegkonyhai készítményeknél és az egyéb versenyszámoknál kell használnia. A tarsolyukban ott lesz mindegyikük titkos fűszerkeveréke, hogy legyen mivel megbolondítani az ételeket. Külön busszal utaznak, a poggyászok tartalmát már készítgetik.

- Néhány dolgot kint szerzünk be, nem lehet mindent itthonról magunkkal vinni.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

- Két társaság indul november 14-én Luxemburgba - Balázs a 2004-es fővárosi gasztrorandevún versenyzett, amely után harminc kollégájával együtt ismét meghívót kaptak, többszöri megmérettetés után a legjobbakból összeállították a csapatot, amely megkezdte a felkészülést a luxemburgi szakácsolimpiára. - A legtöbbször Balatonkenesén gyakoroltunk. A verseny 18-tól 22-ig tart, az első napon a hidegkonyhai készítményeinkkel kell bemutatkoznunk, valamint ki kell állítani egy háromfogásos meleg menüt is.

Az természetes, hogy minden szakács viszi magával a késeit, a különféle eszközöket, amelyeket a hidegkonyhai készítményeknél és az egyéb versenyszámoknál kell használnia. A tarsolyukban ott lesz mindegyikük titkos fűszerkeveréke, hogy legyen mivel megbolondítani az ételeket. Külön busszal utaznak, a poggyászok tartalmát már készítgetik.

- Néhány dolgot kint szerzünk be, nem lehet mindent itthonról magunkkal vinni.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

- Két társaság indul november 14-én Luxemburgba - Balázs a 2004-es fővárosi gasztrorandevún versenyzett, amely után harminc kollégájával együtt ismét meghívót kaptak, többszöri megmérettetés után a legjobbakból összeállították a csapatot, amely megkezdte a felkészülést a luxemburgi szakácsolimpiára. - A legtöbbször Balatonkenesén gyakoroltunk. A verseny 18-tól 22-ig tart, az első napon a hidegkonyhai készítményeinkkel kell bemutatkoznunk, valamint ki kell állítani egy háromfogásos meleg menüt is.

Az természetes, hogy minden szakács viszi magával a késeit, a különféle eszközöket, amelyeket a hidegkonyhai készítményeknél és az egyéb versenyszámoknál kell használnia. A tarsolyukban ott lesz mindegyikük titkos fűszerkeveréke, hogy legyen mivel megbolondítani az ételeket. Külön busszal utaznak, a poggyászok tartalmát már készítgetik.

- Néhány dolgot kint szerzünk be, nem lehet mindent itthonról magunkkal vinni.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

Az természetes, hogy minden szakács viszi magával a késeit, a különféle eszközöket, amelyeket a hidegkonyhai készítményeknél és az egyéb versenyszámoknál kell használnia. A tarsolyukban ott lesz mindegyikük titkos fűszerkeveréke, hogy legyen mivel megbolondítani az ételeket. Külön busszal utaznak, a poggyászok tartalmát már készítgetik.

- Néhány dolgot kint szerzünk be, nem lehet mindent itthonról magunkkal vinni.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

Az természetes, hogy minden szakács viszi magával a késeit, a különféle eszközöket, amelyeket a hidegkonyhai készítményeknél és az egyéb versenyszámoknál kell használnia. A tarsolyukban ott lesz mindegyikük titkos fűszerkeveréke, hogy legyen mivel megbolondítani az ételeket. Külön busszal utaznak, a poggyászok tartalmát már készítgetik.

- Néhány dolgot kint szerzünk be, nem lehet mindent itthonról magunkkal vinni.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

- Néhány dolgot kint szerzünk be, nem lehet mindent itthonról magunkkal vinni.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

- Néhány dolgot kint szerzünk be, nem lehet mindent itthonról magunkkal vinni.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

A fiatalember mestere elsősorban az édesapja, Adamek Gyula, aki jelenleg a fehérvári képzési központban dolgozik, de sokan emlékezhetnek rá az egykori Két Góbéból is. Segítői között van Molnár István és Vadász Csaba, akikkel együtt dolgozik a Diófa étteremben a fiatalember.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

- A csapat győzni szeretne. Ha jól tudom 1988 óta nem hoztak el érmet magyar szakácsok az olimpiáról. A konkurencia jelentős, sokan nem gondolnák, hogy Szingapúr lehet az egyik vetélytárs. A másik erős mezőny a kanadaiaké, de a japánok és amerikaiak is jól szoktak szerepelni. A szakácsolimpiákat már nagyon régen, az 1920-as évektől megrendezik. Egy ilyen nagyszabású, hagyományos versenyen részt venni ilyen fiatalon, nagy megtiszteltetés. Izgulok, de nagyon készülők a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!