Laza

2010.09.22. 02:29

Tirpák a lecsó is

Nyíregyháza - A múlt hét pénteken, szombaton megrendezték a sóstói múzeumfaluban a Kóstolja meg Magyarországot gasztronómiai találkozót. A régiót pákozdiak és veszprémiek képviselték.

Kovalcsik Katalin

A pákozdiak rizlinges csirkéje Mesterházy E. Péterné előadásában a pénteki kínálatban szerepelt. Ha valaki elkészítené, vegyen hozzá egy kiló csirkecombot, egy fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 20 dkg sampinyon gombát, csipet szárított vargányát, egy evőkanál tárkonyt, 2-3 zsályalevelet, 1 csokor petrezselymet, 5 dl somlói rizlinget, 2 deci tejfölt a habaráshoz. Olajat hevítünk, a sózott csirkedarabokat pirítjuk, borsozzuk, rátesszük a fokhagymát, a zöldfűszereket. Fél óra párolás után hozzáadjuk a gombát, ha kész, behabarjuk, apróra vágott petrezselyemmel összeforraljuk. Házi tarhonyát adhatunk köretnek.

A pákozdiak rizlinges csirkéje Mesterházy E. Péterné előadásában a pénteki kínálatban szerepelt. Ha valaki elkészítené, vegyen hozzá egy kiló csirkecombot, egy fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 20 dkg sampinyon gombát, csipet szárított vargányát, egy evőkanál tárkonyt, 2-3 zsályalevelet, 1 csokor petrezselymet, 5 dl somlói rizlinget, 2 deci tejfölt a habaráshoz. Olajat hevítünk, a sózott csirkedarabokat pirítjuk, borsozzuk, rátesszük a fokhagymát, a zöldfűszereket. Fél óra párolás után hozzáadjuk a gombát, ha kész, behabarjuk, apróra vágott petrezselyemmel összeforraljuk. Házi tarhonyát adhatunk köretnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!