Laza

2007.11.29. 03:27

Sült hal, mártással

A tirpákos mártás és a sült hal receptjét a nyír-egyháza-sóstói múzeumfaluból hoztam, Lipcsei József és csapata, vasutas horgászok hozták, abból kí ...

Kovalcsik Katalin

A tirpákos mártás és a sült hal receptjét a nyír-egyháza-sóstói múzeumfaluból hoztam, Lipcsei József és csapata, vasutas horgászok hozták, abból kínáltak kóstolót, már annak, akinek jutott. A hozzávalókat viszont a mutatós receptkönyvben meg lehet találni. Kell hozzá sütni való halszelet - keszeg, kárász, dévér -, kukoricaliszt, só. A mártáshoz apró gomba, fokhagyma, tejszín, só, bors, citromkarika, citromlé. A halszeleteket beirdaljuk, megsózzuk, kukoricalisztben megforgatjuk, forró zsiradékban megsütjük. A mártást a következőképpen készítjük: a gombát apróra vágjuk, és a zúzott fokhagymával vajon megpirítjuk. Tejszínt adunk hozzá, sót, borsot, pár csepp citromot ízlés szerint, majd összeforraljuk. A sült halat tányérra tesszük, egy-két kanál mártással meglocsoljuk, friss kenyérrel kínáljuk. Aki csípősen szereti, egy-két karika csípős paprikát tehet hozzá. A halas finomság egyszerűbb változata a fagyasztott kiengedése, baconba csomagolása, hagymakarikával megszórása. Így megsütve is nagyszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!