Laza

2007.11.15. 03:29

Melyik a jobb láb?

Pákozd - Jelesebb alkalmakhoz kapcsolódva a településen egy ideje süteményekben is versenyeznek a vállalkozó háziasszonyok: volt már Rigó Jancsi, most a lúdláb került sorra.

Kovalcsik Katalin

A tollfosztás, a libasimogató, a Gőgős Gúnár Gedeon-előadás, a Rózsavölgyi Ági vezette játszóház és a süteményverseny ismét benépesítette a múlt vasárnap a Kossuth Lajos Művelődési Házat. A lúdláb süteményt készítő hölgyek mindegyike vitt egy-egy tál süteményt, hogy a szigorúnak nem mondható, de hozzáértő zsűri, a fehérvári vállalkozó, Farkas Bede Józsefné válogasson közülük. A legjobbnak Bíró Barbara süteményét ítélte, a második helyet Lángi Györgyné és Bognár Jánosné - Julcsi néni és Erzsi néni kapta meg. (Volt egy kis turpisság a dologban, nagyon hasonlítottak egymásra a tészták, de talán nem véletlen.) A harmadik helyezett süteményt Szabó Ferencné készítette, különdíjas lett Bali Istvánné és Halasi Józsefné, Margit néni lúdlábja. Kiderült tehát, hogy melyik a jobb láb, de ezen senki nem bosszankodott, sőt, inkább örült, legfőképpen a színházterem közönsége. Hiszen azt, hogy minden sütemény finom volt, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az eredményhirdetés után a színházteremben ülőket kínálták az édességgel, amely mind egy szálig elfogyott, talán kevés is volt.

A legjobb receptek egyikét szokásunkhoz híven megosztjuk olvasóinkkal, hátha valaki nem ismeri, vagy még soha nem merészelt nekilátni a lúdláb sütésének. (Van ilyen háziasszony, nekem elhihetik, de bátorság, sikerülni fog!) A receptet hallva nem is ördöngős dolog, de más a szó, az írás, és egészen más lehet az eredménye a valódi sütésnek. Lássuk Julcsi néni, Lángi Györgyné miként ügyeskedte össze a lúdlábat.

- A piskótát 6 tojásból készítettem - kezdte a hozzávalók sorolását. - A sárgájákhoz kerül két kanál víz, 8 kanál cukor, nyolc kanál liszt, fél sütőpor és bele a tojások felvert habja. A titok, hogy a tojáshabba teszünk egy csipetnyi sót, nem engedi összeesni a tésztát. A sütőt már akkor begyújtom, amikor nekilátok a tészta elkészítésének, de mielőtt betenném a piskótát, a lángot visszaveszem közepesre. Ennél sül a tészta körülbelül 15 percig. Nem ég meg, mert van egy másik titkom is, nemrégen tettem szert rá. Nem volt otthon sütőpapír, mondtam az unokámnak, szaladjon el érte a boltba. Hozott valamilyen barna papírt, amit leteszek a tepszi aljára. Nem ég meg a tészta és a papírt még négyszer, ötször is lehet használni. Nagyon praktikus.

A krémhez két deci tejet, négy kanál lisztet, 15 deka cukrot, 5 deka kakaót használ Julcsi néni. Ezt a gázon, tűz fölött kikeveri, majd hagyja kihűlni. Közben 25 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kever és a már kihűlt krémhez adja.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

A legjobb receptek egyikét szokásunkhoz híven megosztjuk olvasóinkkal, hátha valaki nem ismeri, vagy még soha nem merészelt nekilátni a lúdláb sütésének. (Van ilyen háziasszony, nekem elhihetik, de bátorság, sikerülni fog!) A receptet hallva nem is ördöngős dolog, de más a szó, az írás, és egészen más lehet az eredménye a valódi sütésnek. Lássuk Julcsi néni, Lángi Györgyné miként ügyeskedte össze a lúdlábat.

- A piskótát 6 tojásból készítettem - kezdte a hozzávalók sorolását. - A sárgájákhoz kerül két kanál víz, 8 kanál cukor, nyolc kanál liszt, fél sütőpor és bele a tojások felvert habja. A titok, hogy a tojáshabba teszünk egy csipetnyi sót, nem engedi összeesni a tésztát. A sütőt már akkor begyújtom, amikor nekilátok a tészta elkészítésének, de mielőtt betenném a piskótát, a lángot visszaveszem közepesre. Ennél sül a tészta körülbelül 15 percig. Nem ég meg, mert van egy másik titkom is, nemrégen tettem szert rá. Nem volt otthon sütőpapír, mondtam az unokámnak, szaladjon el érte a boltba. Hozott valamilyen barna papírt, amit leteszek a tepszi aljára. Nem ég meg a tészta és a papírt még négyszer, ötször is lehet használni. Nagyon praktikus.

A krémhez két deci tejet, négy kanál lisztet, 15 deka cukrot, 5 deka kakaót használ Julcsi néni. Ezt a gázon, tűz fölött kikeveri, majd hagyja kihűlni. Közben 25 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kever és a már kihűlt krémhez adja.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

A legjobb receptek egyikét szokásunkhoz híven megosztjuk olvasóinkkal, hátha valaki nem ismeri, vagy még soha nem merészelt nekilátni a lúdláb sütésének. (Van ilyen háziasszony, nekem elhihetik, de bátorság, sikerülni fog!) A receptet hallva nem is ördöngős dolog, de más a szó, az írás, és egészen más lehet az eredménye a valódi sütésnek. Lássuk Julcsi néni, Lángi Györgyné miként ügyeskedte össze a lúdlábat.

- A piskótát 6 tojásból készítettem - kezdte a hozzávalók sorolását. - A sárgájákhoz kerül két kanál víz, 8 kanál cukor, nyolc kanál liszt, fél sütőpor és bele a tojások felvert habja. A titok, hogy a tojáshabba teszünk egy csipetnyi sót, nem engedi összeesni a tésztát. A sütőt már akkor begyújtom, amikor nekilátok a tészta elkészítésének, de mielőtt betenném a piskótát, a lángot visszaveszem közepesre. Ennél sül a tészta körülbelül 15 percig. Nem ég meg, mert van egy másik titkom is, nemrégen tettem szert rá. Nem volt otthon sütőpapír, mondtam az unokámnak, szaladjon el érte a boltba. Hozott valamilyen barna papírt, amit leteszek a tepszi aljára. Nem ég meg a tészta és a papírt még négyszer, ötször is lehet használni. Nagyon praktikus.

A krémhez két deci tejet, négy kanál lisztet, 15 deka cukrot, 5 deka kakaót használ Julcsi néni. Ezt a gázon, tűz fölött kikeveri, majd hagyja kihűlni. Közben 25 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kever és a már kihűlt krémhez adja.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

- A piskótát 6 tojásból készítettem - kezdte a hozzávalók sorolását. - A sárgájákhoz kerül két kanál víz, 8 kanál cukor, nyolc kanál liszt, fél sütőpor és bele a tojások felvert habja. A titok, hogy a tojáshabba teszünk egy csipetnyi sót, nem engedi összeesni a tésztát. A sütőt már akkor begyújtom, amikor nekilátok a tészta elkészítésének, de mielőtt betenném a piskótát, a lángot visszaveszem közepesre. Ennél sül a tészta körülbelül 15 percig. Nem ég meg, mert van egy másik titkom is, nemrégen tettem szert rá. Nem volt otthon sütőpapír, mondtam az unokámnak, szaladjon el érte a boltba. Hozott valamilyen barna papírt, amit leteszek a tepszi aljára. Nem ég meg a tészta és a papírt még négyszer, ötször is lehet használni. Nagyon praktikus.

A krémhez két deci tejet, négy kanál lisztet, 15 deka cukrot, 5 deka kakaót használ Julcsi néni. Ezt a gázon, tűz fölött kikeveri, majd hagyja kihűlni. Közben 25 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kever és a már kihűlt krémhez adja.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

- A piskótát 6 tojásból készítettem - kezdte a hozzávalók sorolását. - A sárgájákhoz kerül két kanál víz, 8 kanál cukor, nyolc kanál liszt, fél sütőpor és bele a tojások felvert habja. A titok, hogy a tojáshabba teszünk egy csipetnyi sót, nem engedi összeesni a tésztát. A sütőt már akkor begyújtom, amikor nekilátok a tészta elkészítésének, de mielőtt betenném a piskótát, a lángot visszaveszem közepesre. Ennél sül a tészta körülbelül 15 percig. Nem ég meg, mert van egy másik titkom is, nemrégen tettem szert rá. Nem volt otthon sütőpapír, mondtam az unokámnak, szaladjon el érte a boltba. Hozott valamilyen barna papírt, amit leteszek a tepszi aljára. Nem ég meg a tészta és a papírt még négyszer, ötször is lehet használni. Nagyon praktikus.

A krémhez két deci tejet, négy kanál lisztet, 15 deka cukrot, 5 deka kakaót használ Julcsi néni. Ezt a gázon, tűz fölött kikeveri, majd hagyja kihűlni. Közben 25 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kever és a már kihűlt krémhez adja.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

A krémhez két deci tejet, négy kanál lisztet, 15 deka cukrot, 5 deka kakaót használ Julcsi néni. Ezt a gázon, tűz fölött kikeveri, majd hagyja kihűlni. Közben 25 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kever és a már kihűlt krémhez adja.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

A krémhez két deci tejet, négy kanál lisztet, 15 deka cukrot, 5 deka kakaót használ Julcsi néni. Ezt a gázon, tűz fölött kikeveri, majd hagyja kihűlni. Közben 25 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kever és a már kihűlt krémhez adja.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

- A krémbe tettem egy kis rumot is, mazsolát nem, mert a gyerekek nem szeretik. A tésztát megkentem vele, így lett az én lúdlábam sárga, hisz az igazié is ilyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!