Laza

2015.10.16. 06:03

Teréz teli palacsintája

Martonvásár (kk) - Csernyei Ferenc elöljárósága idején, 1768-ban építették a helyi Postakocsi fogadót. Jelenlegi üzemeltetői 1990-től sütnek, főznek, fogadnak vendéget benne.

Mórocz Zsolt

A város központjában van, bármerről érkezik az utazó, el sem kerülheti, így hát az sem lehetett véletlen, hogy a megfáradt utasok betérnek egy kis pihenőre, egy adag ebédre. Akkoriban persze nem Süle Józsefné, Rózsika állt a tűzhely mellett és nem sürgölődött körülötte a sok tanuló.

- Három szakmám van, de nem fodrászkodom, nem írok géppel, hanem főzök. Természetes volt, hogy a férjem mellett ez lesz a dolgom. Vagyis, szakács vagyok.

Rózsika, ahogy a helybeliek hívják, mindig kitalál valamilyen újdonságot.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

A város központjában van, bármerről érkezik az utazó, el sem kerülheti, így hát az sem lehetett véletlen, hogy a megfáradt utasok betérnek egy kis pihenőre, egy adag ebédre. Akkoriban persze nem Süle Józsefné, Rózsika állt a tűzhely mellett és nem sürgölődött körülötte a sok tanuló.

- Három szakmám van, de nem fodrászkodom, nem írok géppel, hanem főzök. Természetes volt, hogy a férjem mellett ez lesz a dolgom. Vagyis, szakács vagyok.

Rózsika, ahogy a helybeliek hívják, mindig kitalál valamilyen újdonságot.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Három szakmám van, de nem fodrászkodom, nem írok géppel, hanem főzök. Természetes volt, hogy a férjem mellett ez lesz a dolgom. Vagyis, szakács vagyok.

Rózsika, ahogy a helybeliek hívják, mindig kitalál valamilyen újdonságot.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Három szakmám van, de nem fodrászkodom, nem írok géppel, hanem főzök. Természetes volt, hogy a férjem mellett ez lesz a dolgom. Vagyis, szakács vagyok.

Rózsika, ahogy a helybeliek hívják, mindig kitalál valamilyen újdonságot.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

Rózsika, ahogy a helybeliek hívják, mindig kitalál valamilyen újdonságot.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

Rózsika, ahogy a helybeliek hívják, mindig kitalál valamilyen újdonságot.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

Talán érthető, hogy a település nevezetességeire is szeretné felhívni a vendégek figyelmét, így született meg a Beethoven szűzérmék tejszínes, gombás mártásban, vagy a Brunszvik Teréz ördögpalacsintája. A töltött borda Rozi módra csak ráadás, hogy a szakácsnő sem maradjon le az étlapról.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Mind a három recept saját kitaláció, elkészítettem már számtalanszor. A Beethoven szűzérmékhez kell bélszín, laskagomba, rókagomba, vöröshagyma, tejszín, liszt, só, bors, petrezselyemzöld. Mennyiséget nem sorolok, a háziasszonyok már tudják, miből mennyi kell egy családnak - mondja hosszú évek tapasztalatából.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

És íme a recept a szűzérméket felszeletjük, fűszersóval, borssal megszórjuk, olajban mindkét felét megsütjük. A mártáshoz a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a friss petrezselymet. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tovább pirítjuk. Sózzuk, törött borssal szórjuk. Elkeverjük benne a tejszínt és kiforraljuk. Tálaláskor a szűzérmékre öntjük a mártást. Ízletes jázminrizzsel tálaljuk.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Az ördögpalacsintához a szokásos módon sütjük a palacsintákat. A töltelék lesz a filézett, vékony csíkokra vágott csirkemell, amit olajon megpárolunk. Mustár, só, bors, majoránna, kakukkfű, oregano és erős pista kell hozzá. Az erőssel úgy bánjunk, ahogy a család szereti, ez ízlés dolga. Előzőleg készítünk egy adag lecsót, hagymával, paprikával, paradicsommal. Ha ahús puha, az egészet összeforraljuk a lecsóval és beletöltjük a palacsintába. A tetejére tejfölt öntünk és kevés majoránnával szórjuk. Kis tálba rakjuk és átsütjük.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

A töltött borda Rozi módra karaj, császárszalonna, csirkemáj, póréhagyma, füstölt kolbász, bors, erős pista, petrezselyemzöld, olaj alapanyagokból áll.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

- Nem nőies étek, az biztos, de van hölgy, aki szereti. A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk. Kockázzuk a májat, a hagymát, a füstölt kolbászt karikázzuk és a szalonnához pároljuk. Fűszerezzük sóval, erőssel, a petrezselyemmel. A karajból nyitott szeletet készítünk, beletöltjük a tölteléket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk - duplán -, forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor kettévágjuk, burgonyát adhatunk mellé. Mutatósan lehet tálalni, kedvet kap az evéshez a vendég, a család.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

A remek recepteket bátran tessék kipróbálni, egyik sem babrásabb munka mint a megszokott vasárnapi menü. S lehetséges, hogy ezekből lesz a család új kedvence.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!