Laza

2008.08.14. 02:27

Hal bográcsban

Nyíregyháza (kk) - Az idén is megkóstoljuk Magyarországot a sóstói skanzenben. Addig is egy kis hal.

Kovalcsik Katalin

Ez a hal sült és képzeljük el bográcsban. A Vasutas Horgász Szövetség tagjai készítették a találkozón. Kell hozzá nyolc 15-20 dekás keszeg vagy kárász, 2 evőkanál mustár, egy evőkanál zúzott fokhagyma, 3 evőkanál étolaj, egy evőkanál zöldséges fűszersó, egy nagyobb vöröshagyma, egy kilogramm kukoricaliszt, egy liter olaj.

A halakat megtisztítjuk, fejüket levágjuk, az oldalukat fél-egy centinként beirdaljuk. A mustárt, a fokhagymát, 3 evőkanál étolajat összekeverjük és megkenjük vele a halakat. Megszórjuk fűszersóval, a belsejükbe 1-1 karika hagymát teszünk, majd utána kukoricalisztben megforgatjuk. Az olajat lapos aljú bográcsba öntjük, felforrósítjuk és a halak mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tipp, hogy a halakat csak akkor fordítsuk meg, ha már a szélei körbepirosodtak. Ízletesebbek a halak, ha zöld kaporágyra szedjük ki a sülteket. Aki a sült hagymát nem szereti, egy szál petrezselyem, vagy zellerzöldet is tehet a halak belsejébe.

Köret nem szükséges hozzá, elegendő, ha a frissen kisült kenyérből szelünk egy jókorát. Viszont ha van időnk, dobjunk össze egy könnyű salátát, nem ront, csak javíthat az amúgy finom sült halak és a fogyasztók állapotán.

A halakat megtisztítjuk, fejüket levágjuk, az oldalukat fél-egy centinként beirdaljuk. A mustárt, a fokhagymát, 3 evőkanál étolajat összekeverjük és megkenjük vele a halakat. Megszórjuk fűszersóval, a belsejükbe 1-1 karika hagymát teszünk, majd utána kukoricalisztben megforgatjuk. Az olajat lapos aljú bográcsba öntjük, felforrósítjuk és a halak mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tipp, hogy a halakat csak akkor fordítsuk meg, ha már a szélei körbepirosodtak. Ízletesebbek a halak, ha zöld kaporágyra szedjük ki a sülteket. Aki a sült hagymát nem szereti, egy szál petrezselyem, vagy zellerzöldet is tehet a halak belsejébe.

Köret nem szükséges hozzá, elegendő, ha a frissen kisült kenyérből szelünk egy jókorát. Viszont ha van időnk, dobjunk össze egy könnyű salátát, nem ront, csak javíthat az amúgy finom sült halak és a fogyasztók állapotán.

A halakat megtisztítjuk, fejüket levágjuk, az oldalukat fél-egy centinként beirdaljuk. A mustárt, a fokhagymát, 3 evőkanál étolajat összekeverjük és megkenjük vele a halakat. Megszórjuk fűszersóval, a belsejükbe 1-1 karika hagymát teszünk, majd utána kukoricalisztben megforgatjuk. Az olajat lapos aljú bográcsba öntjük, felforrósítjuk és a halak mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tipp, hogy a halakat csak akkor fordítsuk meg, ha már a szélei körbepirosodtak. Ízletesebbek a halak, ha zöld kaporágyra szedjük ki a sülteket. Aki a sült hagymát nem szereti, egy szál petrezselyem, vagy zellerzöldet is tehet a halak belsejébe.

Köret nem szükséges hozzá, elegendő, ha a frissen kisült kenyérből szelünk egy jókorát. Viszont ha van időnk, dobjunk össze egy könnyű salátát, nem ront, csak javíthat az amúgy finom sült halak és a fogyasztók állapotán.

Köret nem szükséges hozzá, elegendő, ha a frissen kisült kenyérből szelünk egy jókorát. Viszont ha van időnk, dobjunk össze egy könnyű salátát, nem ront, csak javíthat az amúgy finom sült halak és a fogyasztók állapotán.

Köret nem szükséges hozzá, elegendő, ha a frissen kisült kenyérből szelünk egy jókorát. Viszont ha van időnk, dobjunk össze egy könnyű salátát, nem ront, csak javíthat az amúgy finom sült halak és a fogyasztók állapotán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!