Laza

2007.10.25. 02:28

Az újbor íze és a régi zamata

Székesfehérvár (sis) - Különleges esemény színhelye volt a Borklub első őszi foglalkozása, a fehérvári Borok pincéjében. Akkor és ott az érdeklődők újbor kóstolásán vehettek részt.

Silye Sándor

A közel 30 klubtag a két klubvezető, Pánczél József pincetulajdonos és Hegedűs György, a Királyi város borásza újdonságait kóstolhatta. A borászok elöljáróban elmondták: az idei ellentmondásos esztendő eredményeként a területek megszokott mennyiségének csak a felét tudták előállítani, volt fagykár, kánikula, rosszkor jött eső, tehát minden, ami megkeseríti a bort készítők életét. Így aztán akarva, akaratlanul is teljesítették az unió előírását a borok mennyiségét illetően... Hegedűs és Pánczél abban egyetértettek, hogy az időjárás miatt nyugodtan szörnyűségesnek nevezhető esztendőben azok voltak előnyben, akik 40-50 éve telepített szőlőkben dolgozhattak, ott a szőlő gyökere annyira mélyen van, hogy a legnagyobb melegben is vízhet juthatott.

A borokat látva előzetesen többen felvonták szemöldöküket, hiszen a többség még aligha vett részt újbor kóstolásán. Volt olyan termék, amelyeket rostos üdítőnek gondoltak színe és állaga alapján, de ezek mind borok voltak bizony. A rajnai rizling, a zengő, a tramini mind ígéretesnek bizonyult még nyers állapotában is.

Jellemző, a pincegazda traminije még forrásban van, és Pánczél József remélte, ez az állapot még eltart vagy három hétig. Hegedűs György roséjába beleszagolva megállapíthattuk, ennek bizony még inkább van gyümölcs, mintsem bor illata. De végül is senki sem mondott rosszat a megkóstolt borokra.

De az is igaz, vidámabbak lettek az ábrázatok, amikor a két borkészítő tavalyi óborokat kínált a klub hagyományos zsíros kenyere mellé. Nagy sikere volt Hegedűs György 2002-es zengőjének, amit nyugodan lehetett az édes szamorodnihoz hasonlítani, hiszen remekmű volt, annak ellenére, hogy édes bor... Hamar népszerű lett Pánczél József tavalyi, tavalyelőtti traminije, a kvaterkázás alkalmával mindenki megnyílt, véleményt formált, leginkább a régi termékekről.

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

A borokat látva előzetesen többen felvonták szemöldöküket, hiszen a többség még aligha vett részt újbor kóstolásán. Volt olyan termék, amelyeket rostos üdítőnek gondoltak színe és állaga alapján, de ezek mind borok voltak bizony. A rajnai rizling, a zengő, a tramini mind ígéretesnek bizonyult még nyers állapotában is.

Jellemző, a pincegazda traminije még forrásban van, és Pánczél József remélte, ez az állapot még eltart vagy három hétig. Hegedűs György roséjába beleszagolva megállapíthattuk, ennek bizony még inkább van gyümölcs, mintsem bor illata. De végül is senki sem mondott rosszat a megkóstolt borokra.

De az is igaz, vidámabbak lettek az ábrázatok, amikor a két borkészítő tavalyi óborokat kínált a klub hagyományos zsíros kenyere mellé. Nagy sikere volt Hegedűs György 2002-es zengőjének, amit nyugodan lehetett az édes szamorodnihoz hasonlítani, hiszen remekmű volt, annak ellenére, hogy édes bor... Hamar népszerű lett Pánczél József tavalyi, tavalyelőtti traminije, a kvaterkázás alkalmával mindenki megnyílt, véleményt formált, leginkább a régi termékekről.

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

A borokat látva előzetesen többen felvonták szemöldöküket, hiszen a többség még aligha vett részt újbor kóstolásán. Volt olyan termék, amelyeket rostos üdítőnek gondoltak színe és állaga alapján, de ezek mind borok voltak bizony. A rajnai rizling, a zengő, a tramini mind ígéretesnek bizonyult még nyers állapotában is.

Jellemző, a pincegazda traminije még forrásban van, és Pánczél József remélte, ez az állapot még eltart vagy három hétig. Hegedűs György roséjába beleszagolva megállapíthattuk, ennek bizony még inkább van gyümölcs, mintsem bor illata. De végül is senki sem mondott rosszat a megkóstolt borokra.

De az is igaz, vidámabbak lettek az ábrázatok, amikor a két borkészítő tavalyi óborokat kínált a klub hagyományos zsíros kenyere mellé. Nagy sikere volt Hegedűs György 2002-es zengőjének, amit nyugodan lehetett az édes szamorodnihoz hasonlítani, hiszen remekmű volt, annak ellenére, hogy édes bor... Hamar népszerű lett Pánczél József tavalyi, tavalyelőtti traminije, a kvaterkázás alkalmával mindenki megnyílt, véleményt formált, leginkább a régi termékekről.

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

Jellemző, a pincegazda traminije még forrásban van, és Pánczél József remélte, ez az állapot még eltart vagy három hétig. Hegedűs György roséjába beleszagolva megállapíthattuk, ennek bizony még inkább van gyümölcs, mintsem bor illata. De végül is senki sem mondott rosszat a megkóstolt borokra.

De az is igaz, vidámabbak lettek az ábrázatok, amikor a két borkészítő tavalyi óborokat kínált a klub hagyományos zsíros kenyere mellé. Nagy sikere volt Hegedűs György 2002-es zengőjének, amit nyugodan lehetett az édes szamorodnihoz hasonlítani, hiszen remekmű volt, annak ellenére, hogy édes bor... Hamar népszerű lett Pánczél József tavalyi, tavalyelőtti traminije, a kvaterkázás alkalmával mindenki megnyílt, véleményt formált, leginkább a régi termékekről.

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

Jellemző, a pincegazda traminije még forrásban van, és Pánczél József remélte, ez az állapot még eltart vagy három hétig. Hegedűs György roséjába beleszagolva megállapíthattuk, ennek bizony még inkább van gyümölcs, mintsem bor illata. De végül is senki sem mondott rosszat a megkóstolt borokra.

De az is igaz, vidámabbak lettek az ábrázatok, amikor a két borkészítő tavalyi óborokat kínált a klub hagyományos zsíros kenyere mellé. Nagy sikere volt Hegedűs György 2002-es zengőjének, amit nyugodan lehetett az édes szamorodnihoz hasonlítani, hiszen remekmű volt, annak ellenére, hogy édes bor... Hamar népszerű lett Pánczél József tavalyi, tavalyelőtti traminije, a kvaterkázás alkalmával mindenki megnyílt, véleményt formált, leginkább a régi termékekről.

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

De az is igaz, vidámabbak lettek az ábrázatok, amikor a két borkészítő tavalyi óborokat kínált a klub hagyományos zsíros kenyere mellé. Nagy sikere volt Hegedűs György 2002-es zengőjének, amit nyugodan lehetett az édes szamorodnihoz hasonlítani, hiszen remekmű volt, annak ellenére, hogy édes bor... Hamar népszerű lett Pánczél József tavalyi, tavalyelőtti traminije, a kvaterkázás alkalmával mindenki megnyílt, véleményt formált, leginkább a régi termékekről.

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

De az is igaz, vidámabbak lettek az ábrázatok, amikor a két borkészítő tavalyi óborokat kínált a klub hagyományos zsíros kenyere mellé. Nagy sikere volt Hegedűs György 2002-es zengőjének, amit nyugodan lehetett az édes szamorodnihoz hasonlítani, hiszen remekmű volt, annak ellenére, hogy édes bor... Hamar népszerű lett Pánczél József tavalyi, tavalyelőtti traminije, a kvaterkázás alkalmával mindenki megnyílt, véleményt formált, leginkább a régi termékekről.

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

Az újborok kóstolása? Nos, az megmaradt kuriózumnak...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

- Valójában decemberben fogjuk csak leghamarabb tudni, milyen is lesz az idei bor - jelentették ki a házigazdák.

Kivárjuk...

Kivárjuk...

Kivárjuk...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!