Laza

2007.06.14. 02:28

A nektár kész, Gombai pihen

Etyek , Székesfehérvár (str) - Mi tesz ellenállhatatlanná egy bort? Elsősorban a harmonikus ízvilág és kellemes textúra. Ez jellemző Gombai Nagy Tibor etyeki nektárjára is.

S. Töttő Rita

A magyar szőlőtermesztés legújabb vívmányát használta fel egyik borának megvalósításához Gombai Nagy Tibor etyeki borász. Nektárja a cserszegi fűszeres - amely az irsai olivér és a fűszeres tramini házasságából való -, valamint a Judit csemegeszőlő kereszteződéséből született. Megvalósult a csoda - hangzott el a borral kapcsolatban az Artéria Színházbarátok Egyesületének kóstolóján.

A túlérett szőlő összes zamata fellelhető ebben a borban, s kortyolásakor a borász méltán idézhette Madách szavait, amikor befejezte azt: a mű elkészült, az alkotó pihen .

Aranysárga színe az első, amely feltűnik megvizsgálásakor, majd pedig - meglötykölésekor - a pohár faláról lekúszó folyékony tükör. Ez a kis, gótikus ablak formát idéző, lassan lecsorgó folyadék testesebb textúrára enged következtetni. Beleszagolva virágos, bodzás, karamellás illat csapja meg orrunkat, amely már önmagában is eltelíti a kóstolót élményekkel.

Ízlelésekor sem okoz csalódást: nem tolakodóan édes, kellemesen zamatos, harmonikus ital, amely 8-9 Celsius fokon fogyasztva önmagában is megállja a helyét. Az ehhez hasonló, gazdag fehér borokat gyümölcsös körítésű, fehér húsú ételekhez javasolják.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

A túlérett szőlő összes zamata fellelhető ebben a borban, s kortyolásakor a borász méltán idézhette Madách szavait, amikor befejezte azt: a mű elkészült, az alkotó pihen .

Aranysárga színe az első, amely feltűnik megvizsgálásakor, majd pedig - meglötykölésekor - a pohár faláról lekúszó folyékony tükör. Ez a kis, gótikus ablak formát idéző, lassan lecsorgó folyadék testesebb textúrára enged következtetni. Beleszagolva virágos, bodzás, karamellás illat csapja meg orrunkat, amely már önmagában is eltelíti a kóstolót élményekkel.

Ízlelésekor sem okoz csalódást: nem tolakodóan édes, kellemesen zamatos, harmonikus ital, amely 8-9 Celsius fokon fogyasztva önmagában is megállja a helyét. Az ehhez hasonló, gazdag fehér borokat gyümölcsös körítésű, fehér húsú ételekhez javasolják.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

A túlérett szőlő összes zamata fellelhető ebben a borban, s kortyolásakor a borász méltán idézhette Madách szavait, amikor befejezte azt: a mű elkészült, az alkotó pihen .

Aranysárga színe az első, amely feltűnik megvizsgálásakor, majd pedig - meglötykölésekor - a pohár faláról lekúszó folyékony tükör. Ez a kis, gótikus ablak formát idéző, lassan lecsorgó folyadék testesebb textúrára enged következtetni. Beleszagolva virágos, bodzás, karamellás illat csapja meg orrunkat, amely már önmagában is eltelíti a kóstolót élményekkel.

Ízlelésekor sem okoz csalódást: nem tolakodóan édes, kellemesen zamatos, harmonikus ital, amely 8-9 Celsius fokon fogyasztva önmagában is megállja a helyét. Az ehhez hasonló, gazdag fehér borokat gyümölcsös körítésű, fehér húsú ételekhez javasolják.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

Aranysárga színe az első, amely feltűnik megvizsgálásakor, majd pedig - meglötykölésekor - a pohár faláról lekúszó folyékony tükör. Ez a kis, gótikus ablak formát idéző, lassan lecsorgó folyadék testesebb textúrára enged következtetni. Beleszagolva virágos, bodzás, karamellás illat csapja meg orrunkat, amely már önmagában is eltelíti a kóstolót élményekkel.

Ízlelésekor sem okoz csalódást: nem tolakodóan édes, kellemesen zamatos, harmonikus ital, amely 8-9 Celsius fokon fogyasztva önmagában is megállja a helyét. Az ehhez hasonló, gazdag fehér borokat gyümölcsös körítésű, fehér húsú ételekhez javasolják.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

Aranysárga színe az első, amely feltűnik megvizsgálásakor, majd pedig - meglötykölésekor - a pohár faláról lekúszó folyékony tükör. Ez a kis, gótikus ablak formát idéző, lassan lecsorgó folyadék testesebb textúrára enged következtetni. Beleszagolva virágos, bodzás, karamellás illat csapja meg orrunkat, amely már önmagában is eltelíti a kóstolót élményekkel.

Ízlelésekor sem okoz csalódást: nem tolakodóan édes, kellemesen zamatos, harmonikus ital, amely 8-9 Celsius fokon fogyasztva önmagában is megállja a helyét. Az ehhez hasonló, gazdag fehér borokat gyümölcsös körítésű, fehér húsú ételekhez javasolják.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

Ízlelésekor sem okoz csalódást: nem tolakodóan édes, kellemesen zamatos, harmonikus ital, amely 8-9 Celsius fokon fogyasztva önmagában is megállja a helyét. Az ehhez hasonló, gazdag fehér borokat gyümölcsös körítésű, fehér húsú ételekhez javasolják.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

Ízlelésekor sem okoz csalódást: nem tolakodóan édes, kellemesen zamatos, harmonikus ital, amely 8-9 Celsius fokon fogyasztva önmagában is megállja a helyét. Az ehhez hasonló, gazdag fehér borokat gyümölcsös körítésű, fehér húsú ételekhez javasolják.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

A borász család etyeki pincéjét egyébként nem csak kóstolók alkalmával látogatják, hiszen céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket is lehet náluk tartani, ahogy sok más helyi pincészetnél is. A család kulináris örökségeit is megkóstolhatjuk - receptek a nagymamától -, amelyek között nyilván akad olyan étel is, amely a Gombai pincészet nektárjához kitűnően passzol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!