Laza

2007.01.23. 03:29

Életem, egészségem

Hogy minél tovább éljünk egészségesen, hogy ne mi magyarok vezessük az európai betegségi és halálozási listákat, azért ki-ki saját maga is sokat tehet. A PLT mozgalmat hirdet, hogy olvasóink ne egyedül változtassanak életükön: szak- emberek bevonásával tanácsokat olvashatnak a hetente jelentkező Életmódi mellékletben, azok erőfeszítéseit pedig, akik vállalkoznak arra, hogy megszabadulnak fölösleges kilóiktól, értékes jutalmakkal ösztönözzük.

PLT

- Egy sor magazin foglalkozik az egészséges életmóddal. Miért vállalkozik a Pannon Lapok Társasága, mint négy megye napilapjainak kiadója hasonló program meghirdetésére?- Leginkább azért, mert szeretnénk, ha olvasóink sikeres, elégedett, egészséges emberek lennének. Különböző életviteli tanácsokat valóban találnak számtalan szakmagazinban, de ezek egy-egy szűk területre szakosodtak, például a táplálkozásra, a mozgásra vagy a természetgyógyászatra. Tapasztalataim szerint az embereknek sem idejük, sem türelmük nincs ennyiféle lap átolvasására. Az Életmódi mellékletben nálunk egy helyen mindent megtalálhatnak majd az érdeklődők, csak az élet teljességét szimbolizáló almát kell keresniük újságjaink hasábjain vagy lapjaink internetes változataiban. Szakembereket kérdeznek újságíró kollégáink, de azok, akik regisztrálják magukat internetes honlapunkon, közvetlenül is konzultálhatnak belgyógyászokkal, fitnesz-edzőkkel, dietetikusokkal (táplálkozás-szakértőkkel) vagy kozmetikusokkal.

- Tudjuk, hogy a közösség ösztönző ereje képes átlendíteni a legnehezebb helyzeten is annak tagjait. Egyedül sokkal nehezebb lefogyni vagy akár sportolni, mint társakkal.- Bízunk benne, hogy helyben, városokban és falvakban alakulnak életmód-klubok, ahol megvitathatják a táplálkozás- vagy az orvostudomány legújabb lehetőségeit, vagy urambocsá´ a testépítés, esetleg a szépítkezés divatos irányzatait.
– Milyen konkrét programokra számíthatnak az olvasók?
– Három nagy téma köré csoportosítottuk az Életmódi programot: Táplálkozzunk helyesen!, Sportoljunk együtt!, Éljünk egészségesen! A Táplálkozzunk helyesen! címszó az elhízás okozta problémák, betegségek megismertetését, a táplálkozási formák, lehetôségek elemzését, receptjavaslatok közlését, olyan éttermek bemutatását foglalja magában, amelyek részt vállaltak már eddig is a helyes étkeztetésbôl. A Sportoljunk együtt! a különbözô mozgásformák, lehetôségek,
irányzatok bemutatása, azoknak a helyeknek, létesítményeknek a népszerûsítése, ahol az adott sportokat gyakorolni lehet. Az Éljünk egészségesen! magában foglalja a leszokást a dohányzásról, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szívinfarktus kialakulásának megelôzését. A dohányzás által okozott betegségek megismertetését, a leszokásban segítô módszerek elemzését, tanácsadást a választáshoz, azoknak az intézményeknek a bemutatását, ahol olvasóink segítséget kérhetnek.
– Az emberek szeretnek játszani, az ösztönzés legjobb módszere a versengés. A PLT játszótársnak hívja olvasóit?
– Olvasóinkat és elôfizetôinket, akik májusra még szebbek és egészségesebbek lehetnek. Fogyjunk együtt! címmel hirdetünk egy négy hónapos mozgalmat. Saját tapasztalatból tudom, hogy kampányszerûen, néhány hét alatt nem lehet tartós eredményt elérni, ezért mi tizenhat héten át követjük nyomon vállalkozó kedvû olvasóink súlyának változását. Újságjainkban kap minden résztvevô rendszeresen információt a program menetérôl és hasznos tudnivalókat a fogyókúrához. Az Életmódi oldal hetente jelentkezik napilapjainkban, minden héten táplálkozási és mozgási tanácsokat adunk, gondoskodunk arról is, hogy folyamatosan kövessük a program történéseit.
– Ki vehet részt a fogyókúrás programban?
– A programban mindenki részt vehet, aki regisztrálja magát, és a program hivatalos mérlegelésein a kezdeti és a lezáró, az eredményt rögzítô mérlegelésen megjelenik. A csapatok létszáma tetszôleges: jelentkezhetnek ketten is, de tíznél többen nem lehetnek tagjai egy csapatnak. A csapatban jelentkezôknél egy kapcsolattartó, azaz csapatkapitány megadását kérjük. Természetesen várjuk a nagy akaraterôvel rendelkezô egyének jelentkezését is. Akik csapatban és egyéniben is szeretnének indulni, azoknak külön csapat és külön egyéni jelentkezést kell kitölteniük, hogy eredményük mindkét kategóriában érvényes legyen. A csapatban indulóknál – függetlenül a létszámtól – a tagok súlyát öszszesítve határozzuk meg. Csak azoknak a csapatoknak az eredménye érvényes, ahol a kezdeti mérlegelésen részt vevô minden csapattag megjelenik a végsô mérlegelésen is. A mérlegeléseken a csapattagoknak nem kell egyszerre megjelenniük, mindenki a program által nyújtott és saját lehetôségeinek megfelelô helyen és idôben mérlegelhet. A csapat összetételén a kezdeti mérlegelést követôen nem lehet már változtatni. A végeredményt nem egyszerûen a leadott kilók alapján (kezdeti és végsô súly közötti különbség) határozzuk meg a program végén, hanem mindenki fogyását saját súlyához viszonyítjuk. A fölösleges kilókat arányosan vesszük figyelembe. Jelentkezni a program során folyamatosan lehet az újságokban a késôbbiekben található szelvény visszaküldésével vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodákban. A regisztrációt visszaigazoljuk levélben, e-mailben vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodákban a mérlegelés után közvetlenül. Minden jelentkezô megkapja a regisztrációs kártyáját, ez tartalmazza
a kedvezménnyel igénybe vehetô lehetôségeket, a játék szabályzatát, a leghasznosabb tudnivalókat, információkat a fogyókúrával kapcsolatban. Egészségügyi
adatokról táblázatot, amiket hetente kitölthet, rögzítve a változásokat, amelyek a szervezetében végbemennek. A mérlegelés egy hétig tart, majd négy hónap a verseny ideje. A végsô súlyok megállapítására májusban kerül sor. Az ünnepélyes eredményhirdetést egy családi nap keretében szervezzük, ahol érdekes sportversenyeket, bemutatókat tartunk, közös mozgásra, elôadásokra invitáljuk olvasóinkat.
– Említette, hogy az olvasók a következô hónapokban kedvezményeket kapnak majd. Hol és milyen mértékben?
– Errôl folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat. Elôfizetôinket folyamatosan értesítjük, milyen kedvezményt adnak a fitnesztermek, kozmetikák, bioboltok stb. Keressék az almákat, a kedvezménnyel igénybe vehetô helyeket Életmódi matrica vagy tábla jelöli. Rendszeresen tudósítunk a verseny állásáról, ezért kérjük, minden héten juttassák el hozzánk (e-mail, telefon stb.), hogy eddig hány kilót fogytak. Több kategóriában hirdetünk gyôzteseket: a legtöbbet fogyó elsô három csapat mellett a legtöbbet fogyó elsô három hölgy és férfiú is értékes jutalmakat kap.
– Milyen jutalmakra számíthatnak azok, akik a legfegyelmezettebbeknek bizonyulnak, s a legtöbb fölösleges súlytól sikerül megszabadulniuk?
- Legyen ez meglepetés, Meggyőződésem, hogy elsősorban nem a jutalomért, hanem az egészségükért szállnak majd ringbe olvasóink. Azt azonban megígérem, hogy erőfeszítéseikkel arányban állnak majd a jutalmak, elsősorban sporteszközök, amelyekkel tovább erősíthetnek majd a győztesek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!