lenyűgöző látvány

2019.03.22. 06:05

Újra látogatható Nagy-Britannia Sixtus-kápolnája

A két évig tartó felújítási munkálatok során megtisztították és restaurálták az angol haditengerészeti sikereket, uralkodókat és mitológiai alakokat ábrázoló festményeket.

Forrás: AFP

Fotó: Ben Stansall

Két évnyi felújítási munkálatok után szombaton újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a „Nagy-Britannia Sixtus-kápolnájaként” emlegetett barokk csarnok Londonban.

A Greenwich városrészben lévő, 17. századi Old Royal Naval College Festett Csarnokának (Painted Hall) falait és mennyezetét az angol művész, James Thornhill díszítette 1707 és 1726 között.

A helyreállítási munkálatokat vezető Will Palin szerint az angol haditengerészeti sikereket, uralkodókat és mitológiai alakokat ábrázoló festményeket megtisztították és restaurálták a 8,5 millió font (hárommilliárd forint) költségű projekt keretében.

A londoni Old Royal Naval College Fotó: Niklas Halle'n / AFP

Az Old Royal Naval College igazgatója, Angela McConville szerint a vatikáni Sixtus-kápolnához való hasonlítás oka, hogy „ez a csarnok a legjelentősebb festett beltér egész Nagy-Britanniában”.

„Ez 3700 négyzetméternyi barokk festmény, ami egészen lenyűgöző, nemzetközi jelentőségű teljesítmény” – mondta McConvill.

A Sir Christopher Wren által tervezett csarnok szombaton nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!