Várak, kastélyok

2018.04.03. 15:30

Újdonságok az Esterházy helyszíneken

A kiállítás egyben invitálja a gyerekeket arra, hogy ne csak lássanak és halljanak, hanem aktívan alkossanak is a térben.

Március végén elindult a szezon a kismartoni Esterházy-kastélyban, Fraknó Várában és a Lakompaki-kastélyban is. Az idei évben több új kiállítás is látható az egyes helyszíneken.

A kismartoni Esterházy-kastély az állandó kiállítások mellett 2018-ban újdonságokkal is várja a látogatókat. Április 8-tól láthatók a Fehér-teremben a Esterházy Művészeti Díj nyerteseinek Ezer Ákosnak, Keresztes Zsófiának és Nagy Imrének az alkotásai. A díszlépcsőházat két kortárs művész Makai Mira és Marko Lulić különleges installációi keltik életre.

OTS / Fotó: Roland Wimmer

 

Fraknó Várában április 12-től Kincsek és megóvásuk címmel látható az új kiállítás, mely a kincsőrzés témáját járja körbe. Több mint 150 különleges tárgy szemlélteti, hogy milyen rafinériák alkalmazásával védekeztek az esetleges betolakodók ellen a kincsek tulajdonosai. Hans Schlell kollekciójának legérdekesebb darabjai október 31-ig láthatók a vár második emeletén.

OTS / Fotó: Andreas Hafenscher

 

A Lakompaki-kastélyban látható A zebra és a kolibri – egy csodás barátság története című új kiállítás. A látogatók a népszerű berlini szerzőpáros, Claudia Opitz és Sebastian Köpcke három könyvet magában foglaló mesesorozatára illetve régi korok mesekönyveire épülő, versformában elmesélt és óriási képekkel illusztrált utazáson vesznek részt. A kiállítás egyben invitálja a gyerekeket arra, hogy ne csak lássanak és halljanak, hanem aktívan alkossanak is a térben: munkáikat rögtön ki is állítják. A moziban, pedig a könyvhöz kapcsolódó hang- és videóanyagokkal ismerkedhetnek a kis rajongók. A kiállítás július 31-ig lesz látogatható.

OTS / Fotó: Andreas Hafenscher

 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!