Fehérvári beszélgetések II.

2018.12.18. 07:05

Újabb ötvennyolc értékes beszélgetés: Vakler Lajos változatos kötetet szerkesztett

Vakler Lajos újságíró, szerkesztő- riporter Fehérvári beszélgetések II. című kötetét mutatták be hétfőn a Vörösmarty Társaságnál.

Bokros Judit

A szerzőt, Vakler Lajost (jobbra) Bobory Zoltán kérdezte az esten

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvár Televízió ismert műsorvezetője, riportere idén januárban mutatta be Fehérvári beszélgetések című könyvét, szintén a Vörösmarty Társaságnál, amely a kiadó is. Az újabb kötet létrejötte a Lánczos-Szekfű Alapítvány ösztöndíjának, valamint támogatásoknak köszönhető.

A hétfői bemutatón a társaság elnöke, Bobory Zoltán kérdezte a szerzőt, akitől megtudtuk: az első könyvnél kicsit egyszerűbb dolga volt, mert néhány, újságban már megjelent interjú is bekerült, amelyeket csak ki kellett egészítenie. A második kötet esetében azonban szinte újrakezdte a munkát. Ezúttal a költők, írók, művészek mellett Fehérvár életében más fontos területen tevékenykedő embert is bemutat, ráadásul többeket olyan oldalukról, amely talán kevésbé ismert a nyilvánosság előtt. Ilyen szempontból tehát jóval színesebb a kép, mint az első beszélgetős kötetnél, tehát még többek számára lehet érdekes olvasmány a második könyv, vagy a kettő együtt.

A szerzőt, Vakler Lajost (jobbra) Bobory Zoltán kérdezte az esten
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A költőkön kívül színészekről – Krisztik Csaba, Varga Lili, Nagy Péter –, sportban jeleskedő személyiségekről is olvashatunk az ötvennyolc interjúban. A főleg ügyvédként ismert Mikó Péterről megtudható például, hogy a Gorsium együttes billentyűse, s a Horváth Charlie-val mai napig szoros barátságáról, a közös szakmai munkáról is szó esik. Szerepel aztán a könyvben az a jezsuita szerzetes, Vértesaljai László, aki a Vatikáni Rádióban a legtöbbet tette Magyarországért – említett néhány érdekességet Vakler Lajos.

A kötet fotóit Simon Erika készítette, a tervezés, a grafikai megvalósítás pedig Tóth Adrienn ötletességét, keze munkáját dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában