Kultúra

2017.04.19. 07:04

Természetbarát találkozó, túrák és fotókiállítás Gróf Széchenyi Zsigmond emlékére Székesfehérváron

Az 50 évvel ezelőtt elhunyt Gróf Széchenyi Zsigmondra emlékezik a Székesfehérvári Természetbarát Szövetség.

ÖKK

A programsorozatban lesz beszélgetés a nemzetközi hírű vadász és népszerű író munkásságáról a Vörösmarty Társasággal közösen, szombaton Sárpentelén szerveznek gyalogos és kerékpáros túrákat, illetve megemlékezést, jövő pénteken pedig fotókiállítás nyílik a Fehérvári Civil Központban.

A magyar vadászati kultúra és irodalom kimagasló alakja volt Gróf Széchenyi Zsigmond, aki 50 évvel ezelőtt, 1967 áprilisában hunyt el. Tiszteletére emlékhetet szervez a Székesfehérvári Természetbarát Szövetség.

Április 19-én, szerdán 18.00 órakor Gróf Széchenyi Zsigmondról lesz beszélgetés a Vörösmarty Társaság Kossuth utca 14. szám alatti termében dr. Csiák Gyula és Bobory Zoltán közreműködésével.

Április 22-én, szombaton a Sárpentelei Parkerdőben tartják a Székesfehérvári Városi Természetbarát Találkozót, melynek keretében lesz 15 kilométeres gyalogos emléktúra és szintén 15 kilométeres családi kerékpáros túra is. Mindkét programnál a Vadex Mezőföldi Zrt. Tolnai utca 1. szám alatti székházának udvaráról rajtoltatják a résztvevőket 8.00 és 09.30 óra között, a nevezési díj 200 forint, diákoknak azonban ingyenes a részvétel.
12.30 órakor a Parkerdőben, a Széchenyi Zsigmond emlékkőnél kezdődik megemlékezés, melynek díszvendége lesz Gróf Széchenyi Zsigmondné Mangi néni, műsort adnak az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI diákjai, lesz továbbá emlékfa ültetés, és áldást mond Tóth Tamás esperes.

Április 28-án, pénteken zárul a természetbarátok emlékhete a „Bwana Kelele" című fotókiállítás megnyitójával a Fehérvári Civil Központban. (A Bwana jelentése úr, a Kelele nevet pedig kenyai fegyverhordózója adta Széchenyinek.) A tárlathoz kapcsolódóan vetélkedőt is szerveznek általános iskolások számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!