Kultúra

2009.07.20. 09:16

Tarol a Harry Potter és a félvér herceg

FMH - A Harry Potter és a félvér herceg közel 80 millió dolláros (15,3 milliárd forintos) bevételt ért el a hét végén az észak-amerikai jegypénztárakban, a sorozat hatodik részére öt nap alatt világszerte csaknem 400 millió dollárt (77 milliárd forintot) adtak ki a nézők.

feol.hu

A filmet gyártó Warner Bros. stúdiónak más oka is volt vasárnap az ünneplésre: a szerda éjféltől vetítetett produkció öt nap alatt elért 159,7 millió dolláros (31 milliárd forintos) észak-amerikai kasszájával idei hazai összbevétele elérte az egymilliárd dolláros álomhatárt. Ilyen rövid idő - 192 nap - alatt ez még nem fordult elő a stúdió életében - írta a variety.com portál. A Paramount stúdió már július 8-án bejelentette, hogy túl van az egymilliárd dolláron.
A Potter-film ezzel a lendületes kezdéssel a folytatások pénzügyi történetébe is jó eséllyel bekerül majd. Egyelőre csak a minap bemutatott Transformers: A bukottak bosszúja vezet előtte; a robotos sztorira júniusban az első öt nap alatt 200 millió dollárért vettek jegyet Észak-Amerikában.
A hétvégi boxoffice-listán a Jégkorszak 3 - A dinók hajnala lett a második 17,7 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) jegyeladással. A Transformers 2. 13,8 milliót (2,6 milliárd forintot) hozott a dobogó harmadik fokán. 
A múlt heti listavezető, a Brünó mindössze 8,4 millió dollárral (1,61 milliárd forinttal) került a negyedik helyre. Sacha Baron Cohen komédiája a debütálása óta eltelt tíz napban 49,6 milliót (9,5 milliárd forintot) keresett. Az elemzők szerint a második heti szokatlanul nagy visszaesés azt jelzi, hogy a film nem tudja megközelíteni Cohen korábbi sikerét, a Boratot, s jóval 100 millió dollár alatt végez majd az amerikai mozikban.
Az ötödik a Másnaposok 8,32 millió dollárral (1,59 milliárd forinttal). A legénybúcsú kaotikus következményeiről szóló kis költségvetésű vígjáték - a gyártó Warner Bros. számára is kellemes meglepetésként - bemutatása óta már több mint 235 millió dollárt (45 milliárd forintot) hozott.
(MTI)

Fotó: internet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!