Tapsvihar a házban

2019.08.14. 07:10

Szlovák csoport lépett fel a fehérvári Szent Kristóf Házban

A nemzetközi néptáncfesztiválon résztvevő szlovák csoport lépett fel a Szent Kristóf Házban kedden délelőtt.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fesztiválprogram tavaly meghonosított eleme, hogy a táncosok mintegy házhoz viszik a fesztivál hangulatát az időseket, fogyatékkal élőket ellátó intézményekbe.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál külföldi fellépői közül három csoport a város három szociális intézményében is bemutatkozik: a Szent Kristóf Ház mellett, az Egyesített Szociális Intézmény Maroshegyi Gondozási Központjába Macedónia, a Viktória Rehabilitációs Központba pedig Törökország táncosai látogatnak el.

Nagy sikere volt a szlovák táncosoknak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Magyar László, a Szent Kristóf Ház intézetvezetője a keddi program előtt arról beszélt, örömmel vették ezt a fajta kezdeményezést a fesztivál szervezői részéről, hiszen a többfajta fogyatékkal élő felnőtteket gondozó ház – jelenleg 11 állandó lakója és 25 nappali ellátottja van – maga is igyekszik különféle lehetőségeket felkínálni gondozottjainak, hogy életük minél teljesebb legyen.

A 8 párral fellépő rimaszombati Folklórny Súbor Háj mintegy fél órás műsorával nagy sikert aratott a Szent Kristóf Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában