Kultúra

2017.07.16. 18:55

Szent Benedek szobra Pápán

Jenő – Bálint József, a településen élő faszobrász Szent Benedeket ábrázoló szobrát Márfi Gyula veszprémi érsek szentelte föl nemrégiben Pápán.

V. Varga József

A jenői Bálint József faszobrász – kilépve szűkebb pátriájából – már számos munkát készített más megyékben, más településeken. Amint Nagy Anikótól, lapunk civil tudósítójától megtudtuk: az alkotó Szent Benedeket ábrázoló szobra az első Pápán, de biztosan nem az utolsó, ugyanis megrendelést kapott Szent László szobrának elkészítésére is.

A faszobrász munkáját méltató, Körmendi Gitta költő által írt verset Fisterné Marika olvasta föl.

Szent Benedek szobra, balról Bálint József faszobrász Fotó: Nagy György

Pápán, a tókerti Szent Benedek-plébánia udvarán elhelyezett, a templom és kontinensünk, Európa védőszentjét pásztorbottal és Szentírással a kezében ábrázoló Szent Benedek-szobrot Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg és szentelte föl a hittantábort záró szentmise keretében – tudtuk meg.

– Add meg nekünk, hogy valahányszor e szobor előtt időzünk, Szent Benedek alakját és erényeit felidézzük, indíttatást nyerjünk életének és cselekedeteinek követésére – hangsúlyozta a többi között a veszprémi érsek.

A jubileumot ünneplő aranymisés főpásztort Szijártó László plébános köszöntötte az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!