Kultúra

2017.06.02. 16:05

A sokféleség adja a színház igazi erejét - Átadták az elismeréseket a Vörösmarty Színház évadzáróján

SZÉKESFEHÉRVÁR - Rendhagyó, nyílt évadzárót tartottak a Vörösmarty Színházban. Átadták az ilyenkor szokásos elismeréseket is.

Szabó Zoltán

Sokéves hagyomány, hogy a társulat tagjai titkos szavazással döntenek arról, hogy ki kapja a Vörösmarty Gyűrűt, és ezzel arról szavaznak, hogy szerintük a 2016-17-es évadban kit tartanak a legjobb kollégának a szakmai teljesítménye alapján. Az elismerést az idén is a díj mecénása, Révész László, az ARTeatrum Alapítvány elnöke adta át.

A színésznők közül Tóth Ildikó kapta a legtöbb voksot, a férfi színészek között pedig Kádas Józsefre szavaztak a legtöbben, az idén tehát övék lett a gyűrű. A teátrum tagjai arról is szavaztak, hogy az Év dolgozója Rácz Mária: a titkárság vezetője vette át az elismerést Szikora János igazgatótól.

Varga Lili színművész és Hargitai Iván rendező
Fotó: Koppán Viktor

Ugyancsak ő adta át az Évad színésze díjat Derzsi János színművésznek, a színház művészeti vezetése szerint ugyanis az elmúlt időszakban mutatott teljesítménye alapján ő szolgált rá erre.

Szikora értékelte is az évadot. Mint mondta, 371 előadást tartottak, a nézőszám 82207 volt, ami 97 százalékos látogatottságot jelent. Hozzátette: fantasztikus számú tehetség jött össze ebben a színházban, ő pedig igyekezett a gondos gazda felelősségével bánni velük. Ennek a teátrumnak pedig éppen a sokféle tehetség, a sokféleség az ereje.

A fluktuáció az idén sem számottevő. Törőcsik Franciska távozik a társulattól, érkezik viszont Pálya Pompónia. Az igazgató arról is beszélt, hogy a jövő héttel már készülnek a koronázási játékokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!