Kultúra

2017.04.18. 13:21

Kórházi dolgozok műveiből nyílt kiállítás Székesfehérváron

Székesfehérvár – Kedden megnyílt a hagyományos, Szent György-napi ünnepséghez kötődő kiállítás a kórházi dolgozók munkáiból.

Bokros Judit

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ebédlőjében látható művek igazolják: az egészségügyben keményen dolgozók is azzal kapcsolódnak ki olykor, hogy kézműveskedéssel, alkotással töltik az időt. Utalt erre a tárlatot megnyitó Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató is, aki megjegyezte: nehéz és komoly munka mellett jut kevés szabadidő például fafaragásra, festésre, fotózásra, kerámiázásra, gyöngyfűzésre. A tárlatra felhívás útján adnak be munkákat a különböző részlegeken dolgozók, akik között mindig van új alkotó.

A dolgozók örömmel mutatják be műveiket az érdeklődőknek Fotó: Koppán Viktor

A sterilizálóban dolgozó Dezső Tibor például természetfotókkal varázsol szép perceket a néző napjába, Zsovák Imre asztalos faszobrai is vonzzák a szemet, de gyönyörűek a móri gyógyszertári asszisztens, Brumbauerné Kiss Éva kerámiái és kedvesek Takácsné Zsigmond Zsuzsanna (szeptikus részleg) babái. Sorolhatnánk még.

A tárlat a pénteki ünnepségig látható.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!