Kultúra

2017.02.22. 17:35

Fehérvári fotókat lájkol a világ - Milliós kedvelést kapott a belváros

Székesfehérvár - Egy, a magyar mintájára "világstartlapnak" is nevezhető weboldalra felkerült, Fehérvárt bemutató fotók arattak nagy sikert.

Kocsis Noémi

Böröczky Andrea tíz éve él Észak-Angliában, de 3-4 hónapokénti hazalátogatása során mindig fotózza szülővárosát, Székesfehérvárt. Legutóbbi képeit látva az emberek egyértelműen szépnek találják a várost, s ennek hangot is adtak egy nemzetközi fotó-és hírmegosztó oldalon, ahova naponta a világ minden tájáról kerülnek fel érdekes újdonságok, hírek. Andrea képsorozata rövid idő alatt milliós tetszikelést hozott.

A külföldiek most kezdik felfedezni a világhálón, milyen különleges hangulata van az éjszakai történelmi belvárosnak
Fotó: Böröczky Andrea

Tíz éve költözött külföldre, ma az angliai Yorkshire megyében a kereskedelemben, helyettes menedzserként dolgozik a fehérvári Böröczky Andrea. Legutóbb adventkor volt szülővárosában, s mint írja, kétnapontként biztosan járta a feldíszített belvárost, hogy találkozzon barátaival, beüljön kedvenc kis kávézóiba. Fotóit amatőrként készíti, de a hangulatot így is tökéletesen át tudta adni.

- Az ismeretségi körömből elég sokan, kollégák, barátok mondták, milyen szép Fehérvár. Tetszik nekik a város, az épületek, hogy teljesen más az építészeti stílus - mesélte a visszajelzésekről Andrea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!