Kultúra

2010.09.17. 06:28

Szabó Az ajtót forgatja - Helen Mirren a főszereplő

FMH-információ - Szabó Magda világhírű regényéből forgatja legújabb filmjét az Oscar-díjas Szabó István. Csákberény határában és Lovasberényben készült Az ajtó című film néhány jelenete.

Szabó Zoltán

Csákberény határában és Lovasberényben forgatta legújabb, Az ajtó című filmjének néhány jelenetét Szabó István. Az Oscar-díjas filmrendező Szabó Magda egyik legjobbnak tartott és legsikeresebb, 1987-ben megjelent és 36 nyelvre lefordított regényéből készíti alkotását. Az önéletrajzi alapokon nyugvó történet egy írónő és idős házvezetőnője kapcsolatát írja le.

Lovasberényben a református templom melletti közösségi házban dolgoztak, ám a zárt forgatásra nem juthattunk be. A korábbi hírek - vagy inkább találgatások - még arról szóltak, hogy Az ajtó filmváltozatát Bereményi Géza szeretné elkészíteni, aki a zalaegerszegi színpadra állította a regényt. A gyártó FilmArt stúdió később megerősítette az információt, hogy a rendezői székbe Szabó ült.

Az ajtó német koprodukcióban készül, az elmúlt hónapokban egyre több német cég látott fantáziát a film támogatásában. Úgy tudjuk, az Oscar-díjas Helen Mirren alakítja Emerencet, a házvezetőnőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!