világszínvonal

2018.03.26. 14:44

Stockholmban díjazták Bogányi Gergelyt

Bogányi Gergely zongoraművész elnyerte a Stockholm Culture Awards Alapítvány díját világszínvonalú, virtuóz előadásmódjáért, a romantikus zeneirodalom műveinek egyedülálló tolmácsolásáért, valamint a Bogányi-zongora kifejlesztésének kiemelkedő teljesítményért.

Kecskemét, 2017. december 15. Bogányi Gergely zongoramûvész a Kodály nyomában országos online zenei játék eredményhirdetésén a Messzi István Sportcsarnokban Kecskeméten 2017. december 15-én. Az eseményen ezer diák énekelte egyszerre Kodály dalait. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Ujvári Sándor

A kulturális kitüntetést a stockholmi Lovagok Házában adta át szombaton Marianne Bernadotte hercegnő, a svéd király család tagja, az alapítvány támogatója – közölte a művész sajtóteferense hétfőn.

A svéd bírálóbizottság értékelésében kiemelte a Bogányi-zongora újszerűségét, különleges hangzásvilágát, amely megreformálhatja a zongoráról alkotott képet.

Bogányi Gergely mellett a díjat ebben az évben Carola, Svédország legnépszerűbb, Eurovízió-nyertes énekesnője is megkapta. A nyertesek a stockholmi Zeneakadémia koncerttermében, a Musikaliskaban adtak koncertet vasárnap, amelyen Bogányi Gergely Chopin és Liszt műveit játszotta.

Borítókép: Bogányi Gergely zongoraművész a Kodály nyomában országos online zenei játék eredményhirdetésén a Messzi István Sportcsarnokban Kecskeméten 2017. december 15-én.

MTI Fotó / Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában