A folyékony kenyér történetéről is volt szó

2018.08.23. 08:00

Sörrel hűsöltek a Fejér Megyei Levéltárban

Irodalom, történelem, sörkóstolás – könnyed, mégis informatív programmal várta a hőség elől menekülőket szerdán kora este a Fejér Megyei Levéltár szerdán délután.

Bokros Judit

Az előadás, a beszélgetés előtt, közben a kóstolás sem maradt el

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Csinos hölgy tekint ki a söröskorsó mögül huncutul, miközben a habcsík belül már közel a korsó felénél jár – ilyen fotót is láthattunk szerdán a levéltár anyagából, amely a sörfogyasztás múltjából villantott föl néhány pillanatképet. Plakátok, régi fényképek bizonyítják: a folyékony kenyér régen is igen népszerű volt. Ma is az, ráadásul szépen szaporodik az igényes kézműves sörfőzdék száma, amelyek közül az egyik a rendezvény vendége volt. A levéltárban már korábban is szerveztek a kulturált bor- és sörfogyasztást népszerűsítő programot, amelynek szerves része az irodalom, hogy a szellemi táplálék is meglegyen.

Az előadás, a beszélgetés előtt, közben a kóstolás sem maradt el
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal Németh Gábor író érkezett felolvasással színesített beszélgetésre. S hogy a sörtörténetről is többet tudjon meg a közönség, arról az MTA BTK Történettudományi Intézetétől érkezett Katona Csaba történész gondoskodott előadásával. A szervező, Czinki Ferenc elmondta: szerencsére egyre inkább van miből, kikből válogatni a minőségi sörfőzdék tekintetében. A hangulat kedvéért hívnak mindig írót is, mert a kapcsolódó szövegek színesítik a programot. A későbbiek során nyaranta egy-egy hasonló rendezvényt terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában